Marco V in charge tour landt in The Matrixx

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Zo, hebben we dat alvast gehad. Want geloof ons, dit optreden van Marco V. moet je niet gaan missen. In een spannende samenwerking tussen Marco V. en The Matrixx, wordt het een muzikaal vuurwerk en een supershow. Waarbij Marco V. ook nog eens versterking krijgt van Jordy Lishious en maatje Benjamin Bates.

Marco V. presenteerde vorig jaar zijn geweldige album 200V in The Matrixx. Daar waren we trots op, en we waren nog trotser toen we zagen hoe het publiek uit zn dak ging. Op de muziek van Marco V. natuurlijk, en ook op het vuurwerk en de special effects die The Matrixx in stelling had gebracht. Van Marco V. kun je van alles beweren. Dat ie nogal klein is. Klopt. Dat ie sympathiek is. Klopt ook. Dat ie n van de meest succesvolle Nederlandse DJs na Tisto is. Ook dat klopt weer. Maar de meest waarheidsgetrouwe bewering is toch wel degelijk dat hij echt unieke muziek maakt.

Met zomaar een goede set draaien, red je het niet als DJ. Zeker niet als je je naam in neon terug wilt zien, en tot de top wil behoren. Daar is meer voor nodig. Je moet ver boven het maaiveld uitsteken. En juist dt is wat Marco V de afgelopen jaren uitstekend is gelukt. Met een eigen sound - de V-sound - en bovenal een serie producties die zonder enige overdrijving tot danceklassiekers kunnen worden gerekend.

Dan is het moeilijk voor te stellen hoe bescheiden het allemaal begon: met een vaste plek in de Eindhovense muziektempel De Danssalon, in 1996. Dat daar een talentvolle DJ achter de decks stond, had iedereen al snel door - De Danssalon kreeg nog nooit zoveel bezoekers over de vloer als op Marco Vs vrijdagavond. Hij verkeerde destijds nog in een (min of meer) experimentele fase, en bracht singles uit onder diverse namen, zoals T-Marc, Crowd Pleaser, 8th Wonder. We rekenen zijn prille DJ-start als 14-jarig jochie met een draaitafel (met pitch control!) voor de gelegenheid even niet mee - al liggen daar natuurlijk wel de ware wortels van Marco V.



Met producties zoals Godd (2001, gouden plaat) Indicator (2002), Simulated (2002, gouden plaat) , C:del*.mp3 (2003) en More Than A Life Away (2005, een dubbele nummer 1 notering in de twee Nederlandse dancelijsten) vestigt hij niet alleen een naam als top-DJ, maar ook als een producer waar de dancewereld niet meer omheen kan (en trouwens ook niet omheen wil). Het zijn stuk voor stuk ware danceklassiekers en de lijst is nog niets eens compleet.

Het album Con:Fusion (2002) krijgt de prestigieuze BBM Award, waarmee Marco V supersterren als Groove Armada en Underworld achter zich laat. Niet zo gek dat DJ Paul van Dyk juist Marco V vraagt om een remix van zijn Connected. Vervolgens pakt ook Scott Bond de telefoon met een remixverzoek van zijn 3rd Earth. Zijn mix albums (waaronder het succesvolle Combi:Nations, 2004) vinden grote aftrek bij zijn steeds groeiende schare fans. En dat geldt al helemaal voor het hypersuccesvolle 200V, dat vorig jaar in The Matrixx ten doop werd gehouden.

Niet onlogisch, want een deel van de kracht van Marco V schuilt ook in zijn bijzondere remixes. Hij heeft er honderden op zijn naam staan. De klassieker Cafe del mar van Energy 52 werd zeer succesvol onder handen genomen, en wie de befaamde remix hoort van Clocks (Coldplay) weet dat er een meester aan het werk is. Loops and Tings Relooped (2004, gouden plaat), een bewerking van een klassiek thema samen met Jens, scoort vervolgens wereldwijd. Het nummer komt terug in ontelbare DJ-sets van alle grote namen van de wereld en geldt nog steeds als een instant floorfiller. Maar dat laatste kun je eigenlijk van al genoemde producties wel zeggen: of het nu om een Brits publiek in de befaamde club Godskitchen gaat of een nieuwer publiek in Beijing: het geluid van Marco V is wereldwijd succesvol.

En die sound ga je terughoren op 18 maart in The Matrixx. The Matrixx en Marco V. zijn namelijk twee handen op n buik: de n is uit op de betere dancemuziek, de andere op de sfeer die er perfect bij past. Waarbij de avond nog verder versterkt wordt door de komst van Jordy Lishious en vriend/producer Benjamin Bates. Bates timmert de laatste tijd nog steviger aan de weg dan hij al deed en wie hem eind vorig jaar gezien heeft op Innercity, weet dat deze DJ beslist tot n van de betere in Nederland gerekend moet worden.
Kortom, een avond voor de echte liefhebber van de betere dance. Dus pak die agenda, en noteer:
18 maart. Marco V. In Charge/200V tour. The Matrixx, Nijmegen

Marco V in Charge/200V tour with Jordy Lishious & Benjamin Bates
Zaterdag 18 maart
Doors open: 22.00-0500
Entrance (doorsale only)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws