Less=More in de Maasssilo (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Mede daarom heeft Sound Architecture besloten om 2 december een ouderwetse Sound Architecture avond te organiseren in de enige echte Havenstad. Voor deze avond is niet gekeken naar de grote namen die iedereen al duizend keer gehoord heeft maar is gezocht naar een verfrissende programmering met nieuwe helden en talenten.

Neem bijvoorbeeld TRENTEMOLLER LIVE featuring dj T.O.M. Dit producers duo uit Kopenhagen zorgde sinds 2004 voor een reeks verfrissende releases op labels als Naked Music en Out of Orbit en tekende bij Steve Bug's Pokerflat label met als resultaat een tweetal killer ep's als Sunstroke en Polarshift, kortom: genoeg redenen om deze live act naar Rotterdam te halen.

Maar dit is nog niet alles: Zo verbaasde de uit Frankfurt afkomstige act SLEEPARCHIVE vorig jaar de gehele minimal scene met zijn releases via Hardwax zoals Recycle Ep, Elephant Island Ep en zijn Research EP op het gelijknamige label Sleeparchive. Zijn tracks worden door alle grootheden gedraaid en zijn tevens te vinden op de nieuwe Fuse mix cd van onze eigen Joris Voorn. Sleeparchive zal net als Trentemoller voor het eerst live te horen zijn in Rotterdam.

Tijdens een werkbezoek in Ibiza werd de organisatie aangenaam verrast door een deejay die een wel heel erg vette set draaide. Plaats van het misdrijf was Circo Loco also known as de DC10. De Circo Loco events zijn de meest toonaangevende feesten en daarmee ook de meest leuke van het eiland en dat allemaal op maandag! Een bezoek aan Ibiza telt eigenlijk niet als je niet in Circo Loco bent geweest. De resident deejay is LOCO DICE. Zijn release op Josh Winks label Ovum vond dan ook gretig aftrek bij alle deejays. De Circo Loco cd's vliegen uit de schappen en hij is ook verantwoordelijk voor het samenstellen van de nieuwe Green and Blue mix cd op Cocoon.

Niet voor niets is Loco Dice verkozen tot de beste Deejay van het Ibiza seizoen 2005, nog boven deejays als Richie Hawtin en Sven Vath! Sound Architecure is dan ook apetrots om diezelfde Loco Dice te mogen verwelkomen op Sound Architecture in de Maassilo.

Uit Frankrijk wordt een andere held van het minimal house genre verwelkomt: Zijn naam is Jean Guilomme CABANNE, beter bekend van labels als Perlon, Logistic, Telegraph en zijn nieuwe label Minibar. Zijn samenwerking met Ark als Copacabannark mag ook niet onopgemerkt blijven. De man die Mutek festival op zijn kop zette en al eerder verbaasde tijdens zijn optredens in Belgi en op de Stubnitz. Een set van deze Franse Canadese Deejay/producer moet je als minimal house en zelfs jazz liefhebber zeker hebben meegemaakt voordat je de pijp uitgaat. Dus bij deze je kans!

Als cherry on top is er nog een live tegoedje: SHAWN RUDIMAN. De Amerikaan liet het eerder dit jaar op de Stubnitz afweten wegens prive omstandigheden maar is er nu helemaal klaar voor. Met een reeks nieuwe releases op zijn eigen Technoir label is hij ready to hit Europe en zal hij Rotterdam aan doen in het kader van zijn Technoir European Winter tour. Voor degene die de man live aan het werk hebben gezien behoeft hij geen nadere introductie meer. Hij is een analogue wizzard die zelfs de uitvinder van de Roland 303 en 909 nog kan bijscholen van de extra functies. Shawn Rudiman zal dan ook de eer hebben om het event af te sluiten na Loco Dice en als Anthony "Shake" Shakir zegt dat het de beste live act is op deze aardbol dan moet je genoeg weten

Men zegt wel eens dat wat van ver komt lekker is maar die vlieger gaat helaas niet altijd op: uit ons eigen kleine kikkerlandje zijn er een aantal deejays en acts geboekt om het geheel te versterken. Zo hebben we MELON die heel Lowlands rockte in de Bravo tent en tevens een graag geziene gast is in Berlijn waar hij geregeld de decks deelt met Tobi Neuman en Ricardo Villalobos. Verder is hij ook bekend van zijn eigen Ratio avonden in de Hoofdstad. CUPATEC, bekend van zijn sets op Volt, 5 Days Off en Awakenings, is ook present deze avond. Houd deze man ook op productioneel vlak in de gaten, want de releases vliegen je binnenkort om de oortjes!

Uit dezelfde stal een live performance van het collectief JASON AND THE ARGONAUTS. Waar stonden ze niet het afgelopen jaar? In ieder geval nog niet op een Sound Architecture of Less=More...

In de basement chill out de zone zal er een lekker ouderwets ambient dub
tapijtje gelegd worden Om ervoor te zorgen dat je lekker kunt uitblazen kun je luisteren naar ondermeer ROBOB. Deze muzikale duizendpoot uit Eindhoven heeft een kelder vol met ambient, scapes en dubby tracks; het zijn pareltjes, stuk voor stuk! Daarnaast uit Rotterdam deejay GENTLE van het shifting gear collectief en het land van waas want een vleugje Nu Jazz kan namelijk ook helemaal geen kwaad.

Natuurlijk is onze resident JOACHIM ook aanwezig en zal hij samen met zijn
muzikale maatje JAY SAMUEL speciaal weer eens ouderwets back
to back set draaien. Wie kent ze niet van de oude legendarische ON avonden? Joachim, de resident van Poema, heb je kunnen horen in Barcelona, Dusseldorf, Moskou of Kazachstan (Of all places!) Jay Samuel is als resident op de MDH avonden te horen door het hele land en zelfs in Londen als opwarmer voor Rotterdams trots Michel de Hey.

Meer info kun je lezen op de flyer of op de website www.soundarchitecture.nl



EVENT INFORMATION

NAME: SOUND ARCHITECTURE & LESS=MORE @ MAASSILO

DATE: FRIDAY 2 DECEMBER 2005.
LOCATION: MAASSILO aka GRAANSILO, MAASHAVEN ROTTERDAM
TIME: 23:00 till 05:00
ENTREE: 15,- EURO

PRESALE: 15,- EURO VIA WWW.BEEP.NL including presale fee.
WEBSITE: WWW.SOUNDARCHITECTURE.NL

DEEJAYS: LOCO DICE, TRENTEMOLLER Feat DJ T.O.M., SLEEPARCHIVE live, SHAWN RUDIMAN_LIVE, CABANNE, JASON AND THE ARGONAUTS, CUPATEC, JOACHIM, MELON, JAY SAMUEL.

VEEJAYS: ROJO BARCELONA, REACH VISUALS.

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways / Win in het Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws