Surrounded by sound

Partyscene Redactie | 12 oktober 2005
headlines

effenaarOp vrijdag 21 oktober zal de wereldpremière van het MASE geluidssysteem plaats vinden tijdens de eerste editie van Ambush in de volledig verbouwde Effenaar. Met een speciale live-act van Stefan Robbers en John Edwards, aangevuld met de dj’s Caz, Ari Daily en El-P zal een volledige surround sound omgeving gecreëerd worden.

Gedurende deze avond presenteren Muzieklab Brabant en danspionier Stefan Robbers (Acid Junkies, Terrace, Eevo Lute Muzique label) het prototype van Multi Angle Surround Engine, ofwel MASE. Het systeem is het resultaat van een interactieve samenwerking tussen een artistiek team en een technisch team bestaande uit wetenschappers van de TU Eindhoven en experts uit de film- en theaterwereld. Anderhalf jaar lang werden er interfaces gebouwd en weer afgebroken. In een proefopstelling hebben dj’s maandenlang geëxperimenteerd met prototypes. Het resultaat: een multi-angle geluidssysteem, aangestuurd door een unieke, actieve interface. Deze biedt dance-artiesten en dj’s de mogelijkheid live de plaatsing van verschillende geluidsbronnen te manipuleren en te spelen met de ruimtelijke beleving.

Stefan Robbers en John Edwards (Generator 9) hebben ruim anderhalf uur nieuwe dansmuziek voorbereid die je hier live zult gaan horen, variërend van experimenteel elektronisch tot industrial tot electro tot techno. Daarnaast staan nog een drietal dj’s dat eveneens het ruimtelijke element gaan bespelen. Dj El-P is daar een van, bekend van de Minimal Eindhoven en de Sound Architecture feesten. Zijn collega-dj Ari Daily stond tijdens de dance sneakpreview van Simple al in de verbouwde Effenaar en zal ook deze avond aantreden. De laatste die het rijtje zal vullen is dj Caz, die afgelopen zomer met zijn electro sound onder andere op Extrema Outdoor en Simple stond!

De Effenaar weet hiermee een leuke line-up neer te zetten voor een zacht prijsje, maar waar het allemaal om draait is natuurlijk die wereldpremière. Benieuwd hoe dit extra belevingselement klinkt? Kom zelf luisteren!

Vrijdag 21 oktober in de Effenaar, kleine zaal.

www.effenaar.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws