Nieuwe Parade Berlijn

Partyscene Redactie | 5 oktober 2005
headlines

LoveparadeEr is momenteel nog een strijd gaande maar het lijkt erop dat er volgend jaar geen Loveparade maar een nieuwe parade zal plaatsvinden in Berlijn. Door de onzekere toekomst van de Loveparade de laatste jaren zijn enkele mensen uit het Berlijnse uitgaansleven een alternatief  begonnen onder de naam B-Parade (Berlin Dance Parade).

Deze moet 10 juni 2006 voor het eerst plaatsvinden en is in tegenstelling tot de Loveparade niet aangemeld als demonstratie maar als evenement. Naast techno zullen ook alle andere elektronische stromingen er aan bod komen. De organisatie rekent op enkele honderdduizenden bezoekers. Afspraken met het stadsbestuur van Berlijn zijn vrijwel rond en de eerste clubs, organisaties en media-instellingen hebben zich reeds aangemeld om met een truck te mogen deelnemen. Er zijn een aantal duidelijke verschillen met de Loveparade qua aanpak. Zo is de Tiergarten niet in de route opgenomen en is er plek voor 50 wagens. De route die de wagens zullen afleggen bestaat uit straten rondom de Alexanderplatz in Oost-Berlijn. Om 18.00 uur zullen de wagens daar samenkomen voor een spetterend eindfeest onder de tv toren. De B-Parade is een officieel evenement tot stand gekomen door sponsors en past binnen het programma van het WK voetbal van de stad Berlijn. Motte

Door dit initiatief lijken de kansen voor een Loveparade volgend jaar klein. Al ziet oprichter Matthias Roening (Dr. Motte) dit anders. "Ik leg me voor 1000% toe op de Loveparade 2006 want dat is wat de mensen binnen de techno/house/elektro/trance wereld kennen en ook willen. Dat we niet wat meer steun krijgen binnen Duitsland is onbegrijpelijk."  De B-Parade doet Roening af als een organisatie die mee wil liften of de goede naam van de Loveparade.

De nieuwe Loveparade moet op 15 july 2006 plaatsvinden en heeft als thema:"Loveparade - united nations of love". Ralf Lipus van de B-Parade heeft een andere mening: "Door de financiële problemen (het niet krijgen van een voorschot van de stad Berlijn en het gebrek aan sponsoren) en het feit dat zij geen concept of duidelijke afspraken hebben moet ik het nog maar zien." Ook de burgemeester van Berlijn Klaus Wowereit laat zijn mening blijken:" Al laat ik de reinigingskosten buiten beschouwing , dan begrijp ik nog niet dat het commercieel niet mogelijk blijkt te zijn de Loveparade voort te laten bestaan. Daarom denk ik dat er andere organisaties zijn die het beter kunnen. Het Loveparade concept moet aangepast worden wil het nog kans van slagen hebben." Mocht de Loveparade volgend jaar wel doorgaan dan zijn er dus 2 grote evenementen binnen een kort tijdsbestek. Redenen genoeg om een bezoekje aan Berlijn te brengen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws