The Chaos Theory: techno op zn hardst

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op 5 november gaat het zeven uur lang donderen in Rotterdam. De organisaties achter Innovate en Tomorrow slaan de handen ineen en gaan in Nighttown bouwen aan The Chaos Theory, een nieuw evenement waarop harde techno in de meest brede zin centraal staat.

Waarom ben je van techno gaan houden? Wie vroeg je voor het eerst of je zin had om mee te gaan naar een feest? En hoe heb je die persoon leren kennen? Wat ging daaraan vooraf? En hoe komt het eigenlijk dat je dit nu leest?

Het kan raar lopen in het leven. Een minuut geleden had je niet kunnen bedenken dat je hier nu over aan het nadenken zou worden gezet. Het leven hangt van de onverwachte gebeurtenissen aan elkaar. Er zullen altijd dingen op je afkomen die je nooit had kunnen verwachten maar die de rest van je leven gaan bepalen. En een onbeduidende gebeurtenis kan grote gevolgen hebben. Dat is, in eenvoudige vorm, onze interpretatie van The Chaos Theory Een hardtechno feest dat vanuit de underground begint kan uitgroeien tot een toonaangevend evenement

De eerste editie van The Chaos Theory gaat van start met een vooruitstrevende line-up. Een verzameling van top-DJs uit binnen- en buitenland die hier nog door de grote organisaties ontdekt moeten worden, maar die zeker nog vaker in Nederland zullen draaien. Robert Natus bijvoorbeeld. Straks op Awakenings te zien als live-act samen met Arkus P, maar hij heeft laten weten toch ook wel graag eens een DJ-set in Nederland te draaien. Op The Chaos Theory sluit hij af op het beste geluidssysteem van Rotterdam, oordopjes meenemen svp!



Eveneens uit Duitsland afkomstig is O.B.I.. Wie zich verdiept in hardtechno weet dat de jonge DJ een grote belofte is voor de toekomst. In eigen land behoort hij al lang en breed tot de absolute top. Ook de live-act Hardtrax vs Jackhamma uit Duitsland zal de komende jaren van zich doen laten spreken. Verwacht een uur lang snoeihard technogeweld. De laatste buitenlandse DJ is de Oostenrijker Mario Ranieri. Hij gooide hoge ogen op de inmiddels befaamde Innovate in het Gele Kasteel in Utrecht. Reden genoeg om hem nog eens te boeken. De Grote Zaal wordt geopend door Spark Taberner. De 21-jarige DJ uit Gouda is resident van The Chaos Theory. Deze Nederlandse hardtechno pionier is een graag geziene gast op hardtechno feesten door heel Europa. Optredens in Hongarije, Spanje, Itali en Malta staan op zijn agenda. Spark wordt de vaste waarde op de line-up van The Chaos Theory. De visuals op The Chaos Theory zullen worden verzorgd door Eyesupply. Het VJ-collectief dat met boekingen op Awakenings, Lowlands en Nature One al naam maakte en dat garant staat voor creatieve spraakmakende beelden..

In de Basement staan vertrouwde namen in de hardtechno scene als Miss Hilarious, Dennis Cohn en Drama met daarbij de kanttekening dat Verdine Bel niet bekend staat om zijn harde technosets maar in de Basement alle registers zal opengooien. Wie hem wel eens heeft horen draaien weet dan genoeg. De Basement wordt geopend door het duo Unitec, twee vertrouwde gezichten op de feesten van 2-dance.

The Chaos Theory, 5-11-2005, Nighttown Rotterdam, 23.00 06.00 uur
Grote Zaal:
Spark Taberner (resident) - Mario Ranieri (At) - Hardtrax vs Jackhamma live (D) - O.B.I. (D) - Robert Natus (D)
Basement: Unitec - Verdine Bel - Dennis Cohn Hilarious -Drama
Entree: 15 euro ex fee in de vvk (Ticketbox) en 18 euro aan de deur.
Meer info: www.chaostheory.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws