Kindred Spirits

Partyscene Redactie | 26 september 2005
headlines

roisinmurphyVrijdag 28 en zaterdag 29 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, zal er een speciale Kindred Spirits Weekender plaatsvinden in Paradiso. Sinds de eerste editie van dit evenement, hebben verschillende underground en gerenommeerde nu-soul en broken beat helden de revue gepasseerd. Zo waren onder andere DJ Spinna, Digable Planets, Alma Horton (Hold it Down/4Hero) en de Platinum Pied Pipers al te bewonderen. Maar ook local heroes Benny Sings en Kid Sublime stonden al hun mannetje tijdens de verschillende edities van het dansweekend. Tijdens deze ADE editie zijn ondermeer Dwele en Róisín Murphy te bewonderen in de Amsterdamse poptempel.

Jazz, hiphop, soul en R&B smelten samen in de muziek van Dwele. Dit uit Detroit afkomstige multitalent speelt verschillende instrumenten, rapt, zingt en dicht al vanaf zijn zesde. Geïnspireerd door zowel soulveteranen Stevie Wonder, Marvin Gaye en Donnie Hathaway als hiphop innovatoren A Tribe Called Quest maakt Dwele diepdonkere nu-soul.

dwele

De Ierse zangeres Róisín Murphy bereikte wereldfaam met de triphop formatie Moloko, die zij oprichtte met haar toenmalige vriend Mark Brydon. Na tien jaar Moloko met grote hits als The Time is Now en Sin git Back en een relatiebreuk vond de zangeres het echter tijd om een solo carrière te starten. Samen met Matthew Herbert maakte ze het album Ruby Blue, wat bestond uit een mix van elektronische pop, lichte funk en een vleugje jazz, met telkens weer het aparte, snerende stemgeluid van Murphy als stralend middelpunt. Op 23 oktober zal Murphy voor de tweede maal dit jaar in Paradiso te zien en vooral te horen zijn.

Hieronder is het volledige programma te vinden.


Vrijdag 28 oktober

Garth Trinidad
Grote zaal, aanvang: 19.00 – 20.30
Dwele
Grote zaal, aanvang: 20.30
Heavy
Grote zaal, aanvang: 01.00

Liquid Spirits
Kleine zaal, aanvang: 23.45
Rich Medina
Kleine zaal, aanvang: 01.45
Rude Movement
Kleine zaal, aanvang: 02.30

Legends of the Underground vs. Circle of Soul & Domu
Kelder, aanvang: 23.00 – 04.30

Zaterdag 29 oktober

Róisín Murphy
Grote zaal, aanvang: 20.30
Kaidi Tatham & Dego present 2000 Black
Grote zaal, aanvang: 01.00

PIPS:lab presents - The Washing Powder Conspiracy
Kleine zaal, aanvang: 23.45
Rednose District
Kleine zaal, aanvang: 23.45 – 01.45
Sleepwalker feat. Bembe Segue
Kleine zaal, aanvang: 01.45
Kyoto Jazz Massive
Kleine zaal, aanvang: 02.30 – 04.30

Nod Navigators feat. MC Frank-n-Dank
Kelder, aanvang: 23.00 – 04.30

Hiernaast zorgen DJ’s Mr Wix, Antal, All Out K, Tom Trago, Leroy Rey en KC the Funkaholic voor muzikale omlijsting. De grafisch designers verantwoordelijk voor al het artwork van Kindred Spirits presenteren deze avonden hun live video show Bush vs. Jacko.

www.kindred-spirits.nl
www.paradiso.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws