Nederland Waterland

Partyscene Redactie | 23 september 2005
headlines

rotterdam vanaf het water

Nu kunnen we nog lekker buitenspelen maar binnenkort is de pret over en rest ons de herinnering van slippers, korte rokjes, blote bast en water, veel water. Over dat laatste kun je jezelf gelukkig, in de warmte van een overdekt museum, de hele koude winter blijven verwonderen.

Nederland staat bekend als waterland, maar hoeveel zie je er in je leven nu van? Als je in Bergen aan Zee woont zal je behoefte aan een Fries binnenmeer wel te blussen zijn. Anderzijds zal iemand uit Harlingen niet zo snel de binnenwateren van Rotterdam en Zeeland geregeld gaan bezoeken. Toch is het allemaal de moeite waard. De schoonheid van water, zee of binnenwater, rivier, polder of wad en de weerspiegelingen van de lucht in al dat water inspireert kunstenaars al honderden jaren. Maar ook zonder nu meteen de kwast op te willen pakken komen de meeste mensen tot rust en vinden ze plezier langs, op en in het water.

In het Maritiem Museum in Rotterdam kun je van 24 september 2005 tot en met 5 maart 2006 een ‘vaartocht ‘ maken door alle twaalf provincies van ons land. Door middel van foto’s, schilderijen, kaarten, objecten, scheepsmodellen en meer maak je een denkbeeldige reis langs de Nederlandse landschappen.

Tja, je moet het er even mee doen tot je zelf weer kunt gaan spartelen..

Maritiem Museum Rotterdam, 24.sep.05 t/m 5.mrt.06
Aanvangstijd:di. t/m za. 10.00-17.00 uur; zo. 11.00-17.00; in juli en aug. en tijdens de openbare schoolvakanties open op ma. 10.00-17.00 uur. Gesloten op 1 jan., 30 apr. en 25 dec.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws