Twee nachten vol cultuur

Partyscene Redactie | 21 september 2005
headlines

logo

Today’s Art, zo heet het festival wat zijn eigen succes oversteeg en daarom tijdsduur en naam veranderde. De gehele binnenstad van Den Haag zal werkelijk ból staan van de kunst, cultuur, muziek, dans en vermaak.

Het slechts twee jaar oude festival werd na iedere editie zo lovend ontvangen en uitgebreid dat wederom een verandering nodig bleek. Vorig jaar werden in Den Haag tijdens de Cultuurnacht, de oorspronkelijke naam, twintig locaties omgetoverd tot creatieve vrijplek voor artiesten, muzikanten, dansers en kunstenaars. De organisatie vroeg zich daarop af of één nacht wel voldoende was voor zoveel aanbod aan cultuur. Vandaar dat het huidige festival twee nachten lang zal duren en van naam veranderde in Today’s Art.

Wat kun je er verwachten? Alles wat je in een galerie verwacht te zien, of op een podium ziet gebeuren, een dansplek of café wilt vinden, en meer. Het uitgangspunt van het festival is namelijk dat onze omgang met cultuur en kunst aan het veranderen is. We nemen geen genoegen met alleen een bezoek aan een galerie, een toneelstuk zien in het theater of een optreden bekijken in de concertzaal. We willen dansen en intussen onze visuele vermogens tot de top verwennen met mooie of vreemde beelden. Als iemand op het toneel iets te vertellen heeft, zien we dit graag opgeluisterd met muziek, een veranderend decor en lichteffecten.

Dit, en wat je zintuigen nog meer op scherp zet kun je dus verwachten tijdens de twee nachten cultuur tijdens Today’s Art.

Behalve de vele acts en optredens zijn er doorlopende verwonderingen op te doen zoals op het Spuiplein bij de kunstenaars van Millegomme (duizend banden). Dit, voor deze nacht internationale, gezelschap zal álles uitvoeren wat je altijd al met een autoband wilde doen maar nooit probeerde. Zitjes, hoofddeksels, installaties of een complete stad: gaat dat zien, twee dagen lang.

Today’s Art, 23 en 24 september, Den Haag centrum.Voor het complete programma en de locaties, check www.todaysart.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws