Earthdance

Partyscene Redactie | 8 september 2005
headlines

Earthdance is het grootste dance feest voor vrede. Op zaterdag 17 september zullen meer dan 200.000 mensen in meer dan 50 landen, van Argentinië tot Denemarken en van Nederland tot Pakistan, voor de negende keer dansen voor vrede. Dat gebeurt in clubs, parken, concerthallen, achtertuinen en woonkamers. earthEarthdance wordt ook wel gezien als het ‘Live Aid’ van het nieuwe millenium. In verschillende landen heeft Earthdance een eigen organisatie, die zelf een goed doel uitkiezen om te steunen. De organisatie in Amsterdam heeft ervoor gekozen om Tibet te steunen en doneert het geld aan de Tibet Support Group Nederland (TSG). Tijdens het feest in de Westergasfabriek kun je ook een speciale petitie tekenen waarin wordt gepleit voor de vrijlating van Panchen Lama, een jonge spirituele leider die tien jaar geleden op zesjarige leeftijd door de Chinese overheid werd ontvoerd.

Een goede avond uit en ook nog het goede doel steunen dus. De organisatie heeft in het Transformatorhuis van de Westergasfabriek een interessant programma van muziek, visuals en theater bedacht.

De muziek komt van het legendarische Eat Static, die met hun energieke optredens een stuwende mix van techno, breakbeats en progressive brengen. Het optreden van de Britten werkt toe naar het hoogtepunt van de nacht, als op alle locaties ter wereld gelijktijdig de ‘Prayer For Peace’ ten gehore gebracht wordt. Naast Eat Static komen op het hoofdpodium dj’s Antaro, Dark Angel en eatBluestorm vs Zentaur achter de draaitafels te staan en zijn er live-optredens van de Zweedse trancer S-Range en de Nederlandse Mad Contrabender. De World Dance Area wordt gehost door organisaties All Is One en Spirit. Daar staan dj’s als Pang Ku Pang, Tommy, Edo Salgado, Kareem Raihani en Juha. De beelden komen van Dave Green van het video-collectief Inside-us All en Max In The Mix. Op televisie en internet zullen er live uitzendingen van dit multimedia evenement zijn, waardoor Earthdance het grootste simultante en gesynchroniseerde techno event ter wereld is.  

Voor meer informatie kijk je op www.earthdance.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws