Marco V. lanceert album 200V in The Matrixx

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De speciale party is ook het begin van een wereldwijde tournee rond de nieuwe Cd. Net als je dacht dat je Marco V. kende, is het roer alweer om: Dit album is enerzijds precies wat mensen van mij verwachten. En tegelijkertijd een heel andere kant van mij. Het is een heel bijzonder album geworden, aldus de DJ.

Marco V. is de afgelopen jaren bijna ontoombaar gebleken. Hij stond op vrijwel alle grote feesten in Nederland (zoals Sensation, Innercity en Mystery Land). Van Canada tot aan het Verenigd Koninkrijk, van Ibiza tot Polen. Wie de DJ in levende lijve wil ontmoeten, heeft tegenwoordig de meeste kans op Schiphol. Toch heeft hij The Matrixx in Nijmegen uitgekozen om zijn nieuwe album aan zijn fans te presenteren.

Marco V. heeft inmiddels een flinke reeks hits op zijn naam staan: Automanual, Loops & Tings, Simulated, Godd, In Charge en C:del*.mp3. More Than a Life Away haalde onlangs een nummer 1 notering in de belangrijkste dancecharts. Het zijn stuk voor stuk dance-klassiekers. De eigen sound van Marco V. wordt wereldwijd hoog gewaardeerd. Hij behoort tot de absolute wereldtop.

The Matrixx pakt op deze avond uit als nooit tevoren een zeer spectaculaire nacht vol energie, special effects, live-muzikanten, guest DJs en natuurlijk datgene waar het allemaal om gaat: de magische sound van Marco V. De lancering is een soort Marco V Exclusive, want de DJ heeft laten weten dat hij minimaal vijf uur achter de decks wil staan. En wens waaraan The Matrixx maar al te graag voldoet dit belooft een van de meest bijzondere avonden van dit jaar te worden.

Het album is mr dan bijzonder. Het bevat tracks die helemaal in de lijn van Marco V liggen, eigenlijk een verdere en diepere uitwerking van de eerdere Cd ('Con:Fusion') met de typerende 'rollende beats'. Duidelijk in zijn techno-invloeden. Maar naast die gevestigde sound, geeft Marco V. nu ook de ruimte aan breakbeats en zelfs (bijna geheel) vocale nummers. 200V is daardoor getrouwe een afspiegeling geworden van de 'internationale' Marco V.



"Het album is een mix van wat mensen van mij verwachten, typerend Marco V, en iets nieuws, iets meer songgericht. Mijn vorige album was echt voor in de clubs. Nu heb ik meer ook een luisteralbum proberen te maken. Ik merkte namelijk zelf dat ik Con:Fusion niet zoveel draaide, bijvoorbeeld als ik in de auto zat. Dus nu ben ik iets breder gegaan. Naast die vocale nummers, staan er twee breakbeat tracks op. Ik ben een groot fan van breakbeat. Je hoort op het album een beetje een nieuwe sound: bijvoorbeeld de tracks 'Calling the Shots' en 'Red Blue Purple' wijken af van wat ik voorheen heb gedaan. Ze hebben minder een technobeat. Ze zijn wel opzwepend en met veel energie, maar minder op de beat gericht."

De aanpak is Marco V. ten voeten uit: net als je denkt dat je een etiket kan plakken, gaat het roer alweer om. Het moet altijd verder, nieuwer, anders. "Ik denk dat het goed is om niet stil te blijven staan, zegt hij er zelf over. Ik wil niet blijven rekken om te kijken tot hoe ver ik kan gaan met een sound. Die drive komt van nature. Ik verander zelf, en dus mijn muziek ook."

In het buitenland komt het geregeld voor dat Marco V. na breakbeats DJ's wordt geprogrammeerd. Onder meer met de breakbeattracks wil hij laten horen wat zijn internationale handtekening in de dance is. "200V is een erg internationale sound geworden. In het buitenland worden breakbeat en vocalen gewaardeerd en die waardering heeft mijn visie op muziek veranderd. De vocale nummers zitten tussen dance en pop in. Niet alleen maar voor de dansvloer, maar juist ook heel mooi."

DJ/producer Benjamin Bates is natuurlijk weer als medeproducer op 200V terug te vinden, maar een aantal tracks komt uit een heel andere hoek. Een paar vocale tracks zijn speciaal gecomponeerd in Engeland. En bij de opnames heeft Marco V. voor het eerst gebruik gemaakt van een live-drummer in de studio. Over het resultaat kan hij kort zijn: Heel erg strak en heel erg lekker.

Het nieuwe album krijgt dus in The Matrixx zijn lancering met een spectaculaire party. Direct daarna (hoe kan het ook anders...) stapt Marco V. in het vliegtuig voor een wereldtournee die maanden in beslag neemt. Maar fans hoeven het niet helemaal zonder hun favoriete DJ te doen. Tussendoor is Marco V. nog geregeld in Nederland en als je hem dan misloopt, is er de DVD die bij het album zit. Daarop Marco V. aan het werk around the world, van Moskou tot Utrecht, van Alexandri tot Vancouver. Daarop ook de bijzondere set op Sensation White 2005, waar hij niet alleen de muziek, maar ook de visuals regisseerde met behulp van een DVDJ (een dvd versie van de professionele DJ Cd-decks).
Voor de die-hard liefhebber - of de ware professional - komt er trouwens tegelijkertijd met de Cd-versie een driedubbel vinyl van 200V uit met extended versions van de tracks op 200V. Niet zo moeilijk om te voorspellen dat die vinyls binnen no-time in de platentassen van alle grote DJ's terug te vinden zal zijn.

Launchparty 200V
Zaterdag 17 september
Marco V extended set
Doors open: 22.00-05.00
Entrance: 15,-

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws