Lasercombat

Partyscene Redactie | 20 augustus 2005
headlines

Soldaatje spelen nog niet ontgroeid? Dan is lasercombat misschien wat voor je. Het is te vergelijken met paintball, maar dan zonder verf en blauwe plekken.

In de bossen tussen Zeist en Arhem kun je met een gerust hart geweren trekken, er op los schieten en toch niemand verwonden of oorlogen starten.

Zoals zoveel fungames en sports komt ook lasercombat oorspronkelijk uit de VS. Omdat ze daar vanouds van cowboytje spelen houden zijn de ontwikkelingen snel gegaan. Outdoor Lasertag heet het daar. Daar is het allemaal om te doen, je ‘tagt’ je tegenstander door middel van een –ongevaarlijke- laserstraal.

soldaat maken

 Plezier maar ook communicatie en teamwork zijn belangrijke ingrediënten van de combat. Het zijn dan ook veel bedrijven die dit als uitje aan het personeel aanbieden. Maar wie weet, kan je vriendenkring een testje gebruiken? Of vriendinnenkring trouwens, lasercombat wordt juist door veel vrouwen gespeeld (geen verf, geen blauwe plekken weet je nog).

brothers in arms

Bij de lasergame staan de spelers in radio contact met elkaar. Je speelt met twee teams van hooguit 10 man. Je kunt strategische en militaire tactieken toepassen, of hele van tevoren aangegeven scenario’s uitspelen. Een spion gevangen nemen, of een vlag veroveren, maar ook bijvoorbeeld een VIP escorteren. Het leuke van dit alles is dat je zelf het aantal levens instelt (doe mij er negen!), afhankelijk van je missie en met wie je speelt.

Lasercombat, de games worden gespeeld op het terrein van het KNVB sportcentrum en conferentiecentrum te Zeist en op sportcentrum Papendal, Arnhem. www.lasercombat.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws