Warmgloeiend surfen, wakeboarden, kiten of duiken.

Partyscene Redactie | 20 augustus 2005
headlines

Goed nieuws voor alle koukleumen die toch graag zo lang mogelijk met hun board het water in gaan. Hotsuits, verwarmde wetsuits, zal niet alleen surfers, kiters, wakeboarders blij maken maar ook duikers, zeilers, thriatlonners kunnen er baat bij hebben.

Wat is het? De Hotsuit is een uitvinding van een Australische team, gespecialiseerd in het maken van wetsuits voor duiken en surfen.

surfen in de Noordzee langer surfen in de koude Noordzee

Nieuw aan het Hotsuit is dat deze niet alleen het lichaam van de drager gebruikt als warmtebron. Want dit betekent dat je bijvoorbeeld in onze koude Noordzee in januari met een enorm dik pak het water in moet en niet te lang erin kunt blijven. Bovendien zijn je bewegingen beperkt door de dikte van het pak.

heet kiten heet kiten onder donkere wolken..

De Hotsuit gebruikt miniatuur heaters die je in het pak schuift in speciaal daarvoor gemaakte compartimenten op de onderrug en onder de armen. Ze zijn lichtgewicht, waterbestendig en werken door middel van een chemische reactie. Het chemische goedje, sodium acetate, is compleet veilig en geschikt voor hergebruik.

hot suit! lekker pak

De heaters kunnen tot 54 graden verwarmen, en afhankelijk van hoeveel heaters je activeert kun je tot anderhalf uur warm blijven. Na gebruik haal je de heaters er uit, kook je ze even en kun je ze de volgende surfsessie, duik of ronde weer gebruiken. Omdat je een andere hittebron gebruikt dan je eigen lichaam, kun je ook in koudere wateren langer doorspelen. Maar even zo belangrijk: je pak hoeft niet meer zo onhandig dik te zijn! De makers claimen zelfs dat je geen verschillend zomer- en winterpak nodig hebt.

Nee, die Aussies met hun warme wateren zijn zo gek nog niet!

Meer info over het lekker warme pakkie: www.hotsuits.com.au

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws