Openingsweekend Effenaar

Partyscene Redactie | 4 augustus 2005
headlines



Op dit moment wordt de Eindhovense Effenaar helemaal onder handen genomen. Na een grondige verbouwing opent de zaal op zaterdag 1 oktober officieel de deuren weer voor het publiek. We gaven je al informatie over een aantal sneak previews in september (met onder meer The Youngsters), maar nu is ook het programma van het openingsfestival in het weekend van 1 en 2 oktober bekend. Daarin veel dance op zaterdag en hippe rock op zondag.

Zo staat de Belgische electro/industrial groep Front 242 op het gloednieuwe podium. Het is dan precies 20 jaar geleden dat de Belgen voor het eerst een optraden gaven in de Effenaar, een gedenkwaardig moment. Maar er is meer. Het eveneens Belgische hippe electro-duo Vive La Fête komt optreden. Vive La Féte werd wereldberoemd met hun opwindende, op de jaren tachtig gebaseerde electroliedjes, met in de hoofdrol de kirrende vocalen van zangeres Els Pynoo. Een van de grondleggers van de Detroit techno, Kevin Saunderson staat achter de draaitafels. Zijn energieke sets zijn beroemd. Uit eigen land komt techno- en electro tovenaar Steve Rachmad, die altijd moeiteloos een brug wist te bouwen tussen electro en techno en ook op productiegebied zowel weergaloze techno als electro weet (en wist) te maken.

De rock ’n roll in het openingsweekend komt van artiesten als het Nederlandse Coparck, dat ook flirt met electronica, het Belgische De La Vega, een eclectische mix van triphop, funk en rock, de vijfkoppige rock-bigband Galatasaray en Mugison, ook wel de IJslandse Beck genoemd. De Effenaar zet een uiterst interessante line-up neer tijdens dit festival, dat in de toekomst enorm veel beloofd voor de rest van de programmering.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws