Festival deBeschaving: 13 augustus 2005

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het culturele evenement vindt plaats in het midden van het land, in de nieuwe wijk Leidsche Rijn in Utrecht. Op zes podia en op het terrein kunnen mensen de hele dag genieten van muziek, lekker eten, theater, multimedia, installaties, dans, pozie, kunst en politiek debat.

Meer dan 300 vrijwilligers zetten zich dit jaar in voor het festival. De opbouw van het terrein is al begonnen, de programmering is rond. Met namen als Das Pop, The Sheer, Beef!, Coolpolitics, C-Mon & Kypski, Andr Manuel, Quazar, Electro Coco, Mondo Leone, Stijn, 16Down, Voicst, en de Poetry in Motion Show heeft de organisatie wederom gekozen voor een veelzijdige en frisse programmering. Voor 18,50 dompelen bezoekers zich een hele dag onder in een cultureel bad van meer dan 50 acts.

Met de vriendelijke sfeer, de eigenwijze opzet en de relatief goedkope entreeprijzen en consumpties is deBeschaving een unicum in festivalland. Voormalige bezoekers beschreven de sfeer van het festival als vrolijk, ultiem zomers, een groot feest, en zelfs als verslavend lekker en hippie-achtig. Na de eerste editie bleek het concept van deBeschaving een groot succes. Niet verbazingwekkend dat het bezoekersaantal verdubbelde na de eerste geslaagde aftrap van het festival. Want, zo liet een bezoeker weten, na die eerste kennismaking ben je verkocht!

Kenmerkte de eerdere edities zich al door de gedurfde en unieke opzet, het aanbod in 2005 kan rustig overweldigend worden genoemd. Er is meer te doen dan ooit, en nog meer te beleven. Festival deBeschaving is niet zomaar een festival, een bezoekje aan de wondere wereld van deBeschaving is een ervaring!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws