BVD gaat samenwerking aan met ReSpons

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De Branchevereniging Van Dance-organisatoren (BVD) is een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau ReSpons Evenementen Monitor. Doel van de samenwerking is te komen tot meer transparantie in de dancemarkt. De BVD wil graag kunnen beschikken over betrouwbare en eenduidige branchecijfers die op continue basis worden gegenereerd.

De markt voor dancepartys, feesten en evenementen heeft de afgelopen 10 jaar een sterke groei doorgemaakt. De BVD is in juli 2003 opgericht om als aanspreekpunt en spreekbuis voor de Nederlandse dancescene te fungeren. In de relatieve kort tijd van haar bestaan is de BVD er in geslaagd om de belangrijkste dance-organisaties, die in Nederland verantwoordelijk zijn voor het leeuwendeel van de georganiseerde evenementen en partys, te verenigen.

ReSpons Evenementen Monitor is al meer dan tien jaar actief op het gebied van onderzoek en gegevensregistratie van evenementen. Het bureau is onder andere bekend via haar publicaties, zoals de Evenementen Top 100 en de Jongeren Evenementen Monitor. Sinds vorig jaar is ReSpons ook verantwoordelijk voor het opstellen van branchecijfers voor de FBTN, de branchevereniging voor beurzen.

Een belangrijk aspect van de samenwerking tussen de BVD en ReSpons is het opstellen van jaarcijfers over de branche van dance-evenementen. Wij zullen dat voor het eerst gaan doen over het jaar 2004, aldus Lex Kruijver, directeur van het Amstelveense bureau ReSpons. De cijfers die ReSpons in kaart wil gaan brengen hebben onder andere betrekking op ontwikkelingen in aantallen evenementen, bezoekersprofielen en aantallen en trends op het gebied van sponsoring.

Volgens Jurriaan Bakker, voorzitter van de BVD, is het kunnen beschikken over branchecijfers van groot belang: We kunnen straks overheid en bedrijfsleven beter en professioneler inzicht bieden in waar de branche voor staat. Ook voor de leden van de BVD is goede en actuele marktinformatie belangrijk, zodat zij beter kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen, aldus BVD-voorzitter Bakker.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws