Sneak preview nieuwe Effenaar

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Met gerust hart kunnen we stellen dat dit de spreekwoordelijke stilte voor de storm is. De nieuwe Effenaar opent immers haar deuren in het weekend van 1 en 2 oktober aanstaande. Voor popmuziek minnend en uitgaand Nederland een zeer bijzondere happening!

Na de succesvolle afscheids-3-daagse van de oude Effenaar is halverwege juni begonnen met de sloop van de oude zaal. Deze is nu definitief verdwenen. De terrein waarop de oude zaal stond, zal straks gaan dienen als laad- en los terrein voor de nieuwe Effenaar. Het nieuwe pand is dus gesitueerd op vrijwel exact dezelfde plek als de oude Effenaar, schuin tegenover Eindhoven Centraal Station.

De nieuwe Effenaar valt te typeren als een eigenzinnig en open poppodium met een aparte maar herkenbare uitstraling. Codewoorden zijn verder: no nonsense, eigentijds, industrieel, rauw, spannend en grootstedelijk. Uiteraard met inbegrip van alle wensen en eisen die tegenwoordig worden gesteld door de bezoekers van pop/rock concerten en dance avonden.

De positie van de Effenaar is een unieke in de regio: nergens anders in het zuiden van Nederland bevindt zich een poppodium waar het club-concept zo hoog in het vaandel wordt gedragen. Anders dan bij menig andere concertzaal staat bij de Effenaar het totaalconcept van een uitgaans- cq. concertavond centraal: eten en kletsen in het caf/restaurant, de expo van een jonge artiest bekijken, concertje pakken met de mogelijkheid te blijven dansen tot in de late uurtjes. Deze totaalbeleving wordt versterkt doordat in de Effenaar optimale servicegerichtheid in alle geledingen van de organisatie wordt doorgevoerd. Zo hebben wij een vriendelijk maar professioneel team van medewerkers, wordt er vrijwel nooit gewerkt met plastic bekers (glas is ons motto), hoeft de bezoeker van tevoren geen muntjes of bonnen te kopen, is er een uitgebreid assortiment dranken voorradig, wordt er zorggedragen voor een fraai decor en krijgen de artiesten altijd nt even die extra aandacht. Zowel bezoekers als artiesten zullen de Effenaar daardoor ervaren als prettig, gezellig en uiterst relaxed. Met als resultaat snel te zullen terugkeren naar hun geliefde poppodium. Om de show te geven f te beleven!

Degenen die hun nieuwsgierigheid m.b.t. de Effenaar niet kunnen bedwingen, hebben geluk! Vr de officile opening staan er namelijk enkele Effenaar Sneak Previews gepland! Op zaterdag 10 september vindt de dance sneak preview plaats. In samenwerking met Simple Festival wordt op die avond een live set verzorgd door The Youngsters (ovb) en staan Fabrice Lig en Ari Daily achter de draaitafels.


Neem alvast een digitaal voorproefje...

De concert sneak previews van de kleine zaal vinden plaats op zaterdag 10 en 17 september met respectievelijk rockfestival For Those About To Rock (10-9) en de aftrap van de landelijke Dommelsch Locals Only Tour (17-9).
Op vrijdag 23 september staat een concert sneak preview van de grote zaal op het programma: een show van Nederlandse metal belofte After Forever, die op deze avond tevens haar nieuwe CD presenteert, een dubbele premire dus!

De openingsfestiviteiten van de nieuwe Effenaar vinden plaats in het weekend van 1 en 2 oktober. Op 1 oktober staat een groot openingsfestival op het programma, met een line-up die we nog even geheim willen houden. Vervolgens staat 2 oktober in het teken van de Effenaar House Warming Party, een gratis toegankelijke open dag waarbij door het gehele gebouw artiesten uit de regio Eindhoven zullen optreden. Voor deze dag zijn al bevestigd: Airbus, Candybar Planet (nmalig renie optreden), Emotional Elvis, Fourth Angel And Strawl, Gifkip, God's Chosen Dealer, Isle Of Man, Plastic Soul, Svetlana en Treadstone 71. Genoeg kansen voor een mooie kennismaking met de nieuwe Effenaar dus!
Tenslotte is er reeds een groot aantal artiesten geboekt voor de periode direct na de opening. Hieronder volgt een overzicht van programmas die tot dusverre op de planning staan.

1-10 Openingsfestival
2-10 House Warming Party
6-10 Real Mc Kenzies + Far From Finished
6-10 DIO (onder voorbehoud)
7-10 Peter Pan Speedrock + Turbo ACs
7-10 Cybergothic Syndrome: Xotox + Shnarph! (live) + DJ -X-X-X-
8-10 Rahzel + DJ JS-1 (onder voorbehoud)
9-10 Eek-a-Mouse
13-10 Epica + The Old Dead Tree
14-10 The Robocop Kraus
15-10 Maceo Parker
15-10 Sharon Jones & The Dap Kings (Maceo Parker Afterparty)
15-10 Steelin' & Slidin' Festival: Derek Trucks + Dan Tyack + Buddy Cage e.v.a.
16-10 Vader + Rotting Christ + Anorexia Nervosa
16-10 Di-rect
19-10 dEUS
20-10 Gabriel Rios
20-10 Editors
21-10 Ambush (dance): live sets en DJs in exclusieve surround sound omgeving
22-10 The Seatsniffers + T-99
28-10 Millionaire
29-10 Friso Feest
6-11 Walter Trout and the Radicals
6-11 Ska Night: Wisehead + Skarabeez + Sideshift Harry
10-11 Jasper Steverlinck
18-11 Racoon + Born
24-11 Stuurbaard Bakkebaard + Big Low
1-12 Bohren und der Club of Gore
9-12 Intwine
17-12 Relax
23-12 Dommelvallei feat. Vince Watson (live)
28-12 Incktswaertenacht: Helheim (Nor) + Sauron (NL) + Fluisterwoud (NL) e.a. (onder voorbehoud)
7-1-06 Kamagurka en de Ridders van den Apocalyps (onder voorbehoud)
29-1-06 Dayna Kurtz

Voor aanvullende gegevens m.b.t. de programmering en nieuwbouw achtergronden: www.effenaar.nl. Neem de virtuele 3D tour op: http://www.effenaar.nl/3d-tour/index.html

Let op: in augustus zal een tweede persbericht verschijnen met de onthulling van de nieuwe Effenaar huisstijl, de buitenkant van het gebouw n de (fraaie) line-up van het openingsfestival!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws