Steve Lawler goes Hollywood

Partyscene Redactie | 26 juli 2005
headlines



Steve Lawler werd persoonlijk benaderd door de Britse regisseur van de griezelfilm, Lain Softley, die al lange tijd fan is van de dj. Softley vond de pompende grooves van Lawler dan ook de perfecte aanvulling op de soundtrack van ‘The Skeleton Key’, die bovendien de donkere kant van de film wat meer naar voren zouden brengen. De dj was aangenaam verrast door de vraag, temeer hij zelf een groot liefhebber is van enge films. Ook was het een van zijn ambities om ooit nog muziek te maken voor films.

Voor de regisseur is muziek een essentieel onderdeel van een film, zeker voor een enge film. De remix van Lawler is volgens Softley donker, tribal en hypnotiserend en uitermate geschikt voor de film. Toch gaat Lawler het nummer ook in zijn dj-sets gebruiken, want volgens hem is het ook erg goed voor op de dansvloer. Toch vindt de dj dat deze remix boven zijn andere uitsteekt, vooral omdat het geluid zo ontzettend goed is. Hij kreeg het originele nummer in verschillende delen, waarin veel geluiden zaten als nagels die over een schoolbord krassen en geschreeuw. Lawler is erg tevreden over zijn remix en hoopt dat deze een opstapje naar mee films is.

‘The Skeleton Key’ moet deze zomer gaan draaien in de bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door Kate Hudson, Gena Rowlands, Peter Sarsgaard en John Hurt. Het verhaal speelt zich af in donkere bossen, net even buiten New Orleans. De jonge verpleegster Caroline (Kate Hudson), woont bij een ouder paar in een landhuis, om hen te verzorgen. Geïntrigeerd door het raadselachtige gedrag van het echtpaar, gaat ze in het mysterieuze huis op onderzoek uit. Ze heeft een loper (the skeleton key), waarmee ze alle deuren kan openen. Zo ontdekt ze een geheime zolderkamer waar een huiveringwekkend en levensgevaarlijk geheim verborgen ligt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws