Glam/Slam met Ping Pong Bitches in 11

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na het spraakmakende optreden van Crazy Girl van vorige week zaterdag, nodigt Glam/Slam, de maandelijkse avond van een van Nederlands bekendste electro en punk/funk djs KidGoesting, op zaterdag 25 juni a.s. de Ping Pong Bitches uit.

De Londense Ping Pong Bitches, bestaande uit zangeressen Emily Hell en Louise Prey, zijn met name bekend van hun bijdrage aan de track Girls, de eerste single van het laatste album van The Prodigy. Ze treden regelmatig als volledige band op, aangevuld met gitaristen en toetsenisten, maar in 11 zullen de twee als duo ten tonele verschijnen. Het geluid van de Ping Pong Bitches is het best te omschrijven als electro metallic funk en is hoorbaar benvloed door bijvoorbeeld AC/DC, Daft Punk, New Order, Slayer en M.I.A.. De single Rock ya body verschijnt in juni, waarna het album later dit jaar volgt, beide op Umami Records.

Glam/Slam wil de opwinding en de spanning uit de punk en acid scene van eind jaren 80 en begin jaren 90 vertalen naar het huidige club klimaat. De djs en artiesten die tijdens Glam/Slam optreden zijn misschien niet altijd de grootste namen uit de hedendaagse punk/funk, electroclash (of welke naam ze er tegenwoordig ook aan geven), maar het zijn wel degenen die nog niet blas zijn. Enkele namen van artiesten en djs die op Glam/Slam hebben opgetreden zijn Jonny Slut (Nagnagnag, London UK), Crazy Girl (Tummy Touch, UK), Alex et Jeremy, Flavor, Serge (Clone, Rotterdam) en Raphael (Kaaiman, Antwerpen)Over KidGoesting
In 1998 begon KidGoesting met draaien in plaatselijk DJ Caf Vaaghuyzen. Bijna 3 jaar had hij met Goodwill en Foreign onder de naam _xerox een vaste dinsdag avond waar ze electro, italo disco, IDM en Chicago house draaiden. In die tijd was dit een nieuw geluid in Amsterdam, waar men nog steeds danste op groovy club house. Bij de clubs en in de underground scene bestond al wel behoefte aan een nieuw geluid en al snel volgde veel optredens onder andere op het Bevrijdingsfestival in Haarlem, in Paradiso en op veel underground feesten van de lokale kunstacademie.

In 2001 hield _xerox op te bestaan en ging KidGoesting alleen verder. Ondertussen was hij in 2000 zijn BlackLabel Records begonnen met de hulp van Rushhour. Na releases van Zero DB en Deflektorz komt in 2003 de eerste release uit van Comtron (ook bekend als Bastian). Een tour met Comtron door Nederland en Belgi volgde. Tegelijkertijd werd KidGoesting een van de vaste djs voor Paradiso, Stalker en 11, de eerste residency volgde toen Bitterzoet hem vroeg een maandelijkse zaterdag avond te gaan verzorgen.

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99
www.ilove11.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws