Q-BASE 2005

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Net over de grens bij Nijmegen, werd op een oude legerbasis van de Engelse Royal Airforce in Duitsland het festival Q-BASE georganiseerd. 20.000 Nederlanders en meer dan 5.000 Duitsers, Belgen en Zwitsers maakten de primeur mee van The International Dance Festival. Meer dan 500 mensen kwamen met het vliegtuig en landden direct naast de ingang van het festival terrein. 60 DJs uit 6 verschillende Europese dancelanden vertegenwoordigden in aparte bunkers de sound die in hun land het populairst was.

Op 10 september 2005 van 12.00 uur s middags tot 02.00 uur s nachts vind de tweede editie van Q-BASE plaats. Naar aanleiding van de ervaringen in 2004 is het n en ander in een nieuwe vorm gegoten. Zo vind dit jaar het festival n overdag n s nachts plaats. Uit vorig jaar blijkt toch dat de uitstraling van het terrein beter tot zijn recht komt als je het ook met daglicht kan zien. Voor de nachtsfeer zijn er de uren van 20.30 uur tot 02.00 uur. Logistiek gezien is het bovendien veel beter te reguleren als de bezoekers gespreid binnen komen en vertrekken in plaats van 2 keer allemaal tegelijk. Daarnaast zijn er voor Q-BASE 2005 drie verschillende aanrijroutes en twee grote parkeerterreinen direct naast de festival ingang vrijgemaakt waardoor de pendelbussendienst niet meer nodig is.

Q-BASE staat voor The International Dance Festival. Dit komt terug in het feit dat je zo makkelijk met het vliegtuig naar het festival toe kan, maar met name in de bunkerindeling. De programmering is voor 2005 vernieuwd. Elk land krijgt nog steeds een eigen bunker, alleen is het net even wat anders ingericht. Zo zijn dit jaar de populairste muziekstromingen ondergebracht in grotere areas.
Uiteraard wordt de grote hangar weer gebruikt, maar daarnaast wordt nog een extra grote tent neergezet voor een andere populaire stroming. De bunkers zijn qua capaciteit uitgebreid en omdat het eigenlijk niet mag ontbreken op een buitenfestival is er dit jaar een grote open air stage.

Volgens Q-dance is het terrein de ultieme locatie voor een dance festival met een ruige uitstraling midden in de natuur. De bunkers, de hangars en het feit dat je met het vliegtuig kan komen maakt dit festival uniek in de wereld. Al een jaar lang zijn we met Q-dance bezig om Q-BASE 2005 vorm te geven. Op het gebied van DJs, geluid, effecten, aankleding en logistiek gaat onze meeste aandacht naar dit evenement. Voor dit jaar en voor de komende jaren ligt een belangrijk deel van ons hart op deze legerbasis. Wij zien in Q-BASE ht festival van de toekomst. Aldus Wouter Tavecchio van Q-dance.

De belangrijkste info over de line-up, de bunkerindeling en de start van de kaartverkoop van Q-BASE worden later deze maand bekend gemaakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws