PS Interview: Marco Passarani

Partyscene Redactie | 29 maart 2005
headlines


Tekst: Jesse Voorn

Je hebt een roerige tijd achter de rug?
Marco: “Ja, dat klopt. Ik heb de laatste drie jaar heel wat persoonlijke problemen gehad. Mijn relatie liep onder meer op de klippen en er is veel gebeurt waardoor mijn gevoelens veranderd zijn. Ik was behoorlijk teleurgesteld in het leven.”

En nu gaat het weer goed?
Marco: “Gelukkig wel, maar daar moest ik eerst deze plaat voor maken. Die gaat dan ook over mijn gevoelens van die laatste jaren en daarom is ie ook zo veelzijdig en melodieus. Het is dan ook niet echt een album voor de dansvloer geworden.”

Toch is een deel wel dansbaar?
Marco: “Dat komt omdat je veel stijlen herkent die ook in mijn dj-sets zitten. Ik ben opgegroeid in de jaren tachtig en je hoort mijn liefde voor oude techno, electro en acid. Maar ik heb er een hekel aan om zo over stijlen te praten. Dit is gewoon wie ik ben en iedereen heeft invloeden; dat is heel normaal. Ik draai ook meer dan dat ik produceer of live optreedt en dat is ook van invloed geweest op het geluid.”

Is er een verband tussen je dj-sets en je album?
Marco: “Ze hebben wel veel gemeen. Ik gebruik in beiden een heleboel verschillende stijlen en de gevoelens die dat uitdraagt zijn ook hetzelfde. Kleine clubs zijn wel beter voor mijn geluid denk ik, alhoewel ik de laatste tijd ook wel meer tot m’n recht kom in de wat grotere clubs. Maar in kleinere clubs heb je meer vrijheid en kun je meer experimenteren.”

Klooi je graag wat aan?
Marco: “Daar krijg je vaak wel hele goede resultaten mee. Zo is ‘Criticize’, dat nummer met Erlend Oye ook ontstaan. We zijn goede vrienden en hij komt vaak naar Italië, omdat hij hier heel populair is. Na een show van hem kwam hij naar ons toe. We luisterden naar een nummer dat ik voor de grap gemaakt had, en dat wilde hij gebruiken. Dat kon niet, omdat de originele vocalen van Alexander O’ Neal er inzaten. Toen heeft hij het opnieuw ingezongen. We hebben wat aan lopen modderen en toen lukte het. Daarom heet hij op dat nummer ook Orlando Occhio, wat aanklooien betekent.”

Ga je zo vaak te werk?
Marco: “Dat wisselt, want er zijn geen regels om muziek te maken. Dat nummer waarin ik de sample ‘I’ll House You’ van de Jungle Brothers gebruik is ook zo gemaakt. Ik zocht naar iets nieuws voor in m'n dj-sets, dat net even anders was dan wat ik normaal gebruik, en ineens was het er.

Het gaat steeds beter met je. Merk je dat goed?
Marco: "Ik merk wel dat ik het steeds drukker krijg en dat ik ook meer aanvragen voor dj-sets krijg. Ik treed bijna nooit live op. Ik en mijn label Finalfrontier verkopen misschien meer, maar daar doen we het niet voor. Het gaat ook niet alleen om mij, maar om alle mensen bij Finalfrontier. Er lopen daar heel wat goede producers rond, die niemand kent en dat is jammer. Maar ik klaag niet. We doen gewoon ons ding en het kan me niet schelen wat anderen daarvan vinden. Zolang we maar met muziek bezig kunnen zijn."

Marco Passarani draait op zaterdag 23 april op de Clone/Nature/Pigna Night in het Waterfront te Rotterdam. Raiders Of The Lost Arp, Cisco/Fransisco, Serge en Mr I-F maken de line-up compleet.
Kaarten kosten 12,50 euro en aanvang is 23.00 uur.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws