Retronics @ Haarlem Fridays

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Komende vrijdag 11 februari is het weer tijd voor Retronics! Op deze Haarlem Fridays avond staan de classics centraal, uit de 70s, 80s en 90s. Deze keer is Manolo uitgenodigd als gast DJ.

Menno Kloeth, alias DJ Manolo, schijnt rond de 30 jaar jong te zijn en begon zijn carrire als DJ op scholen in de begin jaren '80. Na een paar jaar heeft hij zich toegelegd op de Hip Hop van toen en met de nieuwe muziekstroming House in de eindjaren '80, begin '90 heeft hij zich het mixen eigen gemaakt. Er kwamen al snel verschillende locaties waar Manolo draaide, zoalsl Nighttown in Rotterdam, de alom bekende Haarlemse Dans-O-Theek Dwiezels, en natuurlijk samen met DaVinci en Spliph op de Reborn parties in het Meterhuis.

Midden '90-er jaren heeft hij bij Radio Prime Time gewerkt, het toenmalige Dance programma voor Haarlem en omstreken. Buiten het DJ-en om is Menno de enige die ook een trotse lijst van producties voor Fresh Fruit op zijn naam heeft staan. Hiervan is 'Funky' wel de bekendste (nummer 4 notering in Dance Top 40, tevens gebruikt in de Jaarmix van Ben Liebrand) en andere nummers werden vooral geliefkoosd door DJ's als Carl Cox, Dave Angel en Ritchie Hawtin (gedraaid op o.a. de Love Parade, Dance Valley, FFWD). Zijn draaistijl valt te omvatten in een woord: ClubClassicsDiscoTechHouseProgressiveNu'Lectro. Oftewel: Funky! Groovy! Party! Hij wordt vanavond ondersteund door residents Major Tom & DaDave.

Mail je verzoekplaatjes naar info@haarlemfridays.com!

Haarlem Fridays | elke vrijdag @ Club Delirium | Smedestraat 31 Haarlem | 23.00-0500 | 18+ | GRATIS entree | www.haarlemfridays.com

Next week: Vrij. 18 feb. Sunstacia met Marnix (Sensation), Jelle (Shuffle @ Lichtfabriek) & Dark Freaky (Resident)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws