Mills en Garnier zetten Paradiso in vuur & vlam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Afgelopen woensdag 22 september 2004 stond een uitverkocht Amsterdams Paradiso geheel in het teken van de Magnapop Musictour van Technopioniers Jeff Mills en Laurent Garnier. Wie voor dampende technosets kwam zou echter teleurgesteld gaan worden al is het natuurlijk de vraag of er berhaupt mensen in de veronderstelling waren dat er dampende techno zou worden gedraaid. Het zou een muzikale reis worden die zijn weerga niet kende. Een reis terug in de muziektijd langs de verschillende muziekstijlen die onder andere voor Mills en Garnier de inspiratie waren om zich met electronische muziek bezig te gaan houden.

"Crispy Bacon, Age of Love, I feel loved, Knights of the Jaguar EP, the Bells, Nirvana, Kraftwerk; het is slechts een greep uit de namen van artiesten en titels die op woensdag 22 september 2004 de revue passeerden op n van de betere feesten van het jaar 2004."

Het was, gezien de reacties zeker een gedenkwaardige avond, al stelde Garnier enigszins teleur. Hoewel er niet back to back werd gestreden in de zin van een dj battle was Jeff Mills met verve de morele winnaar; hij was degene die het publiek cht in vervoering bracht. Van hem kwam dan ook de zeer terechte uitspraak: Techno sounds much better with some Motown or house music..

Klik hier voor de uitgebreide recensie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws