Nike pakt uit met Air Jordan 11 'Space Jam'

Mark Hofman | 26 maart 2017
lifestyle

Het is duidelijk dat het Jordan-merk van Nike een groot succes is. Niet alleen vanwege zijn iconische sneakerdesign, maar inmiddels ook vanwege haar nostalgische kracht. Het zal je daarom ook niets verbazen dat de best verkochte Nike-schoenen Jordan's zijn. En als we het nog specifieker gaan bekijken, dan snappen we ook wel dat de Air Jordan 11 'Space Jam' de meest verkochte is. 

Air Jordan 11 best verkochte Nike-schoen ooit

Nike-president Trevor Edwards heeft op de Q3 Earnings Call bekendgemaakt dat de 2016 'Space Jam' Jordan XI bijzonder succesvol was. Sterker nog: 

'It was the largest and most successful shoe launch in the history of Nike.'

En dat is eigenlijk best logisch. Natuurlijk kwam er marketing van bijzonder hoge klasse bij kijken, maar de succesfactor zit hem volledig in de schoenen. Mensen houden van de 90's, mensen houden van Air Jordan 11's en mensen houden van de film Space Jam. Michael Jordan debuteerde de originele XIs voor het seizoen 1995/1996, toen hij terugkeerde van zijn pensioen. Dat zorgde direct al voor een hele grote hit, maar door de schoenen te dragen in Space Jam wist Jordan een hele hoge lat te leggen.

Sindsdien zijn de schoenen niet meer weg te denken uit de collectie van Nike en behoort het tot één van de succesvolste releases ooit in de geschiedenis van het merk. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws