Lowlympische Spelen 2004 @ Lowlands

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

DMV drumband, Drie Naakte Mannen, Sporthuis Olympia en Schuurpapier openen de eerste dag van A Campingflight to Lowlands Paradise 2004. Alle festivaldagen is er buitentheater op Olympisch niveau: de Lowlympische Spelen. En zaterdag valt om half twee het startschot voor een officile snelwandelwedstrijd. Met kampioenen onder de deelnemers nu al spectaculair!

Vrijdagmiddag om 13.00 uur verzorgen bovengenoemde acts vanaf hun standplaats op Planet Paradise de openingsceremonie van de 12e Campingflight to Lowlands Paradise. Als afgewezen sporters zullen zij over het terrein marcheren o.l.v. een fanfarekorps. Verder zullen zij zich alle drie de dagen tussen 13.00 en 18.00 uur bezig houden met andere Lowlympische acts, waaronder dopingcontroles, op het terrein.

DMV Drumband
Drumband DMV uit Haarlem loopt voorop bij de Olympische parade op vrijdagmiddag. De leden van de drumband zijn verstandelijk gehandicapten.

De Drie Naakte Mannen
Elke dag presenteren de Drie Naakte Mannen, naast hun voorstelling Dubble, een hardloopvariant aan het publiek. Of het nu om sprinten gaat of om estafette, de toeschouwers worden haast gedwongen om actief deel te nemen. Tijdens de estafette zullen de meest onwaarschijnlijke voorwerpen doorgegeven worden.

Sporthuis Olympia
Sporthuis Olympia, de animatieact van Harry Verkerk en Gerard Olthaar, neemt het ereschavot mee en bedenkt ter plekke wat het publiek moet doen om voor een prijs (medaille) in aanmerking te komen. Ook bezoekers die niet in staat lijken om nog een sportieve prestatie te leveren lopen nog de kans om op het schavot terecht te komen.

Schuurpapier
De groep Schuurpapier die al jaren furore maakt tijdens het zomerfestival de Parade, komt met een zware driekoppige delegatie naar Lowlands om dopingtests af te nemen.

Snelwandelwedstrijd
Zon dertig enthousiaste snelwandelaars zullen zaterdag een bloedstollend looptraject volgen. Ze starten om 13.30 uur met een ronde over het festivalterrein onder toeziend oog van de enige echte internationale snelwandelwedstrijden-scheidsrechter van Nederland: Hans van der Knaap. In het jarige Biddinghuizen (veertig jaar!) zullen de atleten feestelijk eindigen. Onder de deelnemers bevinden zich topsnelwandelaars zoals Ronald Maas (Nederlands juniorenkampioen) met vader en zus, Pedro Huntjens (Nederlands kampioen), Frank Buytaert (Belgisch kampioen) en Liesbeth van Leeuwen (Nederlands juniorenkampioene). De oudste deelnemer is Tjabel Ras (68 jaar), voormalig Nederlands recordhouder, tienvoudig Nederlands kampioen op de 20 km!

A Campingflight to Lowlands Paradise 2004, 20 21 22 augustus,
evenemententerrein Six Flags Holland Biddinghuizen

Entree: 110,- (incl. camping, parkeren en/of pendelbus, excl. servicekosten) of combiticket 128,- (incl. 3 dagen Six Flags Holland in festival-weekend OF 1 dag Six Flags Holland op datum naar keuze in 2004 uitgezonderd do 19/08/04). Kaartverkoop: Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-300.1250 ( 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl
en de bekende Lowlands voorverkoopadressen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws