Sander Groet: Het voelt als een mes in de rug

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het voelt als een mes in de rug, zegt Sander Groet (ID&T), doelend op de beslissing van strandtent Woodstock 69 om niet meer mee te doen aan het evenement Beachbop. Vandaag stuurde Woodstock eigenaar Bjorn Andre de la Porte een persbericht rond met de mededeling dat de Beachbop van aanstaande zondag voor Woodstock de laatste is.

Sander Groet: En dat terwijl ik vandaag nog met hem vergaderd heb over Beachbop, samen met de gemeente Bloemendaal en verschillende hulpdiensten om de neuzen weer dezelfde richting in te krijgen. Met geen woord heeft hij er toen over gesproken en dan hoor je later op de middag ineens zoiets. Ik moest de mededeling van Woodstock notabene in de media lezen. Zo ga je niet met mensen om.

De verklaring van De la Porte over de beslissing was als volgt: Voor ons is Beachbop, niet meer het spontane, mooie bijzondere evenement waar vrijheid en de bijzondere strandsfeer centraal staan. Langzaam maar zeker is het uitgegroeid tot een doorsnee dance evenement omringd door hekken en gedreven door commercie. Dit staat te ver bij ons vandaan. Wij hebben om deze reden besloten, na zondag 25 juli niet meer deel te nemen aan het Beachbop evenement in deze hoedanigheid.

Sander Groet: Heel vreemd, want een jaar geleden was hij degene die met het idee kwam om 35-40 euro entree te vragen voor Beachbop. Maar dat wilden wij niet. We hebben uiteindelijk vijftien euro entree gevraagd om kosten te dekken. Dat was de oplossing om Beachbop te continueren en bovendien veilig te houden.

Wat de terugtrekking van Woodstock 69 precies voor gevolgen heeft voor het evenement Beachbop is nog niet duidelijk. Sander Groet: We zullen het n en ander moeten overleggen met de gemeente Bloemendaal en zien wat daaruit komt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws