Voortgang Loveparade onzeker

Partyscene Redactie | 15 april 2004
headlines


De organisatie van de Loveparade heeft woensdag 14 april bekendgemaakt dat de Loveparade dit jaar definitief niet doorgaat. De reden hiervan is dat er grote onenigheid is over wie voor de schoonmaakkosten opdraait (enkele tonnen in Euro’s). In 2003 zijn deze kosten nog betaald door de catering van Berlin Messe, maar vanwege het enorme tekort heeft dit bedrijf besloten deze regeling stop te zetten. De schoonmaakkosten zijn al vele jaren verantwoordelijk voor onzekerheid over doorgang van de Loveparade. Ook heeft het grootste dance feest ter wereld te kampen met dalende bezoekersaantallen.

Maar dit slechte nieuws betekent echter nog niet dat het feest definitief niet zal plaatsvinden, ondanks dat het woord "definitiv" door de Love Parade GmbH gebruikte. De economische situatie in Berlijn is slecht, alsmede de financiële toestand van de Berlijnse overheid. De laatste jaren bezochten zo'n 750.000 mensen de Loveparade. Het is duidelijk dat het niet doorgaan van de Loveparade een grote strop zal betekenen voor de Duitse hoofdstad. Zoals je begrijpt staan deze negatieve gevolgen in geen enkele verhouding tot de kosten van de schoonmaak. De verwachting is dat er alles aan gedaan wordt om op 10 juli de Loveparade door te laten gaan.
Met het niet doorgaan van de Loveparade zou het betekenen dat het Nederlandse Fast Forward Heineken Dance Parade (FFWD) het grootste dance event van Europa wordt. "Natuurlijk zou het leuk zijn als de FFWD het grootste festival van Europa wordt, maar het zou erg jammer zijn als een van de grondleggers van de dance festivals, De Loveparade na zoveel jaar zou verdwijnen", aldus FFWD organisator Henk Witteveen.

Meer informatie over de nieuwste ontwikkelingen vind je op: www.loveparade.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws