Andere tonen tijdens het )toon) festival

Partyscene Redactie | 6 april 2004
headlines


Van woensdag 14 april t/m zondag 18 april 2004 vindt op diverse locaties in Haarlem voor de vijfde keer )toon) plaats, een festival van geluid en beeld met elektronica als grondstof.
)toon) biedteen leuk overzicht van de ontwikkelingen in de muziek en de beeldende kunst, die het afgelopen decennium dankzij de digitale revolutie steeds nader tot elkaar zijn gekomen. Vaak is niet meer te horen of te zien waar het een ophoudt en het ander begint. Maar ook de nieuwste ontwikkelingen hebben hun de pioniers wier werk van tien, twintig, dertig jaar geleden nu vanuit een ander perspectief kan worden beluisterd en gezien.
Dat alles probeert )toon) samen te bundelen in een festival van vijf dagen, vol dwarsverbindingen en verwijzingen.
Van de Krautrock van Moebius en Rother en Roedelius tot de actuele Berlijnse elektro van dj's Ellen Allien en Savas Pascadilis. En van de sonische installatie van kunstenaar Francisco Lopez tot het voortdurend aan fysische wetten refererende werk van wetenschapper/kunstenaar Felix Hess die in 2003 de Witteveen en Bos-prijs voor Kunst en Techniek kreeg.

Ook dit jaar zijn er naast losse tickets, zeer voordelige passe-partout kaarten a 20,- te koop met gratis een exclusieve )toon)CD. Hierop staan nummers van maar liefst 10 verschillende )toon) artiesten. De voorverkoop van losse tickets en festival passe-partouts is gestart op 4 maart 2004 via Ticketservice. Ook op het festival zelf zijn de passe-partouts te koop.

Meer details over het programma en de laatste informatie zijn te vinden op www.toonfestival.nl Morgen ook meer over het Berlin Elektro Fest waar o.a. een Dj Gigolo (bekend van dj Hell) showcase wordt gehouden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws