Long Play @ Club Panama

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Amsterdam Nachtclub Panama komt met een nieuw concept op donderdag. Long Play biedt jongeren voor vier euro de mogelijkheid om goedkoop en inventief uit te gaan. Het initiatief komt voort uit de discussie over vertrutting en te dure horeca in Amsterdam.

De  clubavond Long Play met dj-collectief Ouallah start om 23.00 uur. In de vooravond brengt Panama onder andere twee keer per maand de bigband New Cool Collective. Op de hele avond wordt een korting gegeven voor bezitters van een OV-jaarkaart, CJP of stadspas. De avond wordt georganiseerd door de studenten Anne Koeman en Lars Dales. Lars (22): We willen jongeren een leuke avond brengen die niet meteen veel kost. Panama was redelijk onbekend bij het jongere uitgaanspubliek in Amsterdam terwijl de club wel een goede programmering heeft. Nu krijgen ze de cultuur en de ambiance van Panama met daarnaast wat specifiek bij hen in de smaak valt dansbare muziek en bier en wijn voor 1,50 euro.

Long Play is voortgekomen uit het debat Topic: Talk of the Town op 3 oktober in Hotel Arena. Topic heeft de discussie over de vertrutting en het dure uitgaan in Amsterdam een nieuwe impuls gegeven en de verschillende groepen bij elkaar gebracht. Anne Koeman liet haar mening horen aan de gevestigde orde clubeigenaren en raakte in gesprek met de eigenaren van Panama. Wouter Brave en Chistiaan Vos zagen wel wat in een laagdrempelig avond voor publiek en performers, aldus Anne (22). Long Play zal als inventief concept een geduchte concurrent blijken voor bekende avonden zoals Noodlanding in Paradiso.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws