Ferry Corsten breekt records

Partyscene Redactie | 19 februari 2004
headlines


Door deze week binnen te komen op nummer elf in de toonaangevende Engelse Single Charts Top 40, met de single “Rock your body Rock”, breekt Ferry Corsten, samen met zijn Nederlandse platenmaatschappij Purple Eye Entertainment en hun Engelse partner EMI/Positiva, een Nederlands record. In de historie van de Nederlandse muziekindustrie is het nog nooit eerder gebeurd dat een Nederlandse producer meer dan acht single charts hits heeft gerealiseerd in Engeland, met verschillende projecten. Naast een nummer zes positie in de wereldwijde DJ Top 100, laat Ferry zijn producer kwaliteiten zien door op elf binnen te komen in de Engelse Top 40. Als enige dance producer in Nederland scoorde Ferry Corsten zoveel hits in Engeland.

Sinds 1998 bracht Ferry Corsten onder verschillende namen platen uit. In samenwerking met Tiësto leverde “Gouryella” twee hits op: “Gouryella en “Walhalla”. Met zijn andere projecten System F “Out of the Blue” en “Cry” en Veracocha “CarteBlanche”, waren tevens grote hits in Engeland. Ook bereikte zijn fameuze remix voor William Orbit “Barber’s Adagio for Strings” de vierde plaats in de engelse single charts.
Het nieuwe artiesten album van Ferry Corsten getiteld “Right of Way” wordt dit jaar internationaal uitgebracht door Purple Eye Entertainment en wordt beschouwd als een van de belangrijkste dance album releases van het jaar 2004. Binnenkort vertrekt Ferry Corsten op een ‘nation-wide’ tour door Amerika om de release van dit album daar promotioneel te ondersteunen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws