JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 18 februari 2004
headlines


Getuige het enorme succes van Ricardo Villalobos en Lucien n Luciano, die vorige week -tijdens Voltt- Paradiso op zijn kop zetten, is Clickhouse of Micro-house een snelgroeiende stroming en dito groeiende schare fans. Clickhouse is een soort minimale Techno, vol met bliepjes en klikjes, vandaar de naam. Het tempo ligt duidelijk lager dan bij Techno, het is daarom ook prima te combineren met House plaatjes.

Ook de New Elektro stroming wordt steeds groter, vanuit de UK is Chicken Lips de vaandeldrager, terwijl in de USA, o.a. Lance de Sardi en het label Naked Music baanbrekend werk verrichten. Dit is de melodieuze vorm van Elektro, gecombineerd met House en Disco. Houdt ook de Deense producer Anders Trentemoller in de gaten!

Wat opvalt aan beide trends, is dat de nadruk meer ligt op de productie en de sfeer, dan op de dominante basdrum of de ‘catchy hook’. En toch is het alles behalve slappe hap.
Gelukkig dat er nog steeds veel creatieve geesten ronddwalen in de scene, zodat er niet alleen maar van die Tralala of Hoempapa House wordt gedraaid en gemaakt.
Dit wordt de zomer van de Mooie muziek!

1- PARADISE SOUL – WAKE UP REMIXEN / KINKY VINYL
Dit is een project van Mike Monday en Stretch Sylvester op het Engelse Kinky Vinyl label. Vorig jaar zomer kwam het origineel uit, blijkbaar niet goed genoeg, want nu komen de mannen met nieuwe mixen. De remixen zijn in Detroit style en erg vet, een soort ‘Night of the Jaguar’.
Deze gekleurde 12” is gelimiteerd tot 500 stuks.

2- FRANK MARTINIQ – LATE NITE TOOLZ / BOXER
Deze man heeft al een paar albums en 12”-es op zijn naam staan, voornamelijk op het Duitse Boxer label. Er staan 3 tracks op deze nieuwe Ep, helemaal up-to-date in de populaire Click-house stijl. Check ook het funky trackje ‘Stress’, dat swingt als een dolle.

3- JACK DE MARSEILLE – DIGITAL DANCER / WICKED
De populaire Fransman komt met een nieuw werkje op zijn eigen Wicked Music label.
‘Digital Dancer’ is een lekker upbeat nummer met fijne synths, afgewisseld met sfeervolle intermezzo’s. Op de andere kant staat ‘Michigan’, een lekker funky techno trackje. Fijne release!

4- MURMUR/BOVILL – GROUND EP / MEANWHILE
Waar deze heren vandaan komen weet ik niet, maar het zou heel goed Detroit kunnen zijn. Althans dat is de muzikale stijl van deze 12”. Er staan 4 tracks op, qua stijl ergens tussen Maurizio, Derrick May en Basic Channel. Alweer een bewijs dat Detroit nog steeds leeft!

5- GINO SOCCIO – TRY IT OUT / UNIDISC
Zoek je nog een oude Disco hit of ander werkje uit de jaren 70 of 80 van de vorige eeuw?
Goede kans dat die wel weer in de schappen ligt, want wekelijks verschijnen er tientalle re-issues. Voor wie veel geld heeft betaald voor bepaalde oude plaatjes, zal het niet zo leuk vinden, maar de rest zal het alleen maar leuk vinden. Ik ook in dit geval, want ik heb deze Italiaanse Disco kraker van Gino Soccio altijd superfunky gevonden. Nu heb ik weer een vers exemplaar.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws