Drama 2: Feller dan doodsangst, honger of de oceaan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De Grote Zaal van Stadsschouwburg Amsterdam is weer geopend voor publiek, precies op tijd voor het grote slotfeest van Tamtam op 20 februari aanstaande. Na een opknapbeurt van vijf maanden, waarin bijvoorbeeld nieuwe stoelen  en een beter luchtverversingssysteem zijn gerealiseerd, kan de zaalvloer nu vlak gemaakt worden met een contravloer. Kortom: de perfecte locatie voor DRAMA, het tweede bedrijf!

Onder het motto Toneelgroep Amsterdam neemt de Stadsschouwburg presenteren Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam voor de derde keer Tamtam. Van 1 tot en met 20 februari vormt het complete gebouw het decor voor theater, film en muziek. De drie weken worden afgesloten met DRAMA, het tweede bedrijf: een spetterende avond in samenwerking met dance-organisatie Chemistry.

DRAMA, het tweede bedrijf is een speciaal voor deze avond aangepaste versie van Othello, die ongemerkt overloopt in een kolkend dansfeest. Een feest waar toneel, muziek, mode, multimedia, cultuur en uitgaan elkaar ontmoeten. De bezoekers worden meegenomen op een verrassende trip langs voor hun onontgonnen en bekend cultureel gebied. Marysol, Brian S., Erick E, Real el Canario, R.E.L, Nickie Nicole, Margriet Middel, Nicholas Carter en natuurlijk de acteurs en muzikanten van Toneelgroep Amsterdam gaan zorgen voor de ultieme clash tussen theater en party!

De laatste opknapbeurt van Stadsschouwburg Amsterdam dateert overigens alweer van 1967 en de Grote Zaal voldeed dus niet meer aan de hedendaagse eisen. Het  schilder- en stucwerk is, waar nodig, gerestaureerd en ook de imposante kroonluchter heeft een grondige beurt ondergaan. Omdat de nieuwe stoelen sneller te verwijderen zijn en de zaalvloer vlak gemaakt kan worden met een contravloer, is de zaal nu zeer geschikt voor het organiseren van een feest. Toch is er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor deze exclusieve gebeurtenis!

Klik hier voor een dertien minuten durend videofilmpje over Chemistry Drama.

Chemistry en Toneelgroep Amsterdam presenteren:
DRAMA, tweede bedrijf. Feller dan doodsangst, honger of de oceaan

Vrijdag 20 februari 2004 // Stadsschouwburg // Leidseplein, Amsterdam
Van 21:00u tot 04:00u // Othello van 21:30u tot 22:30u
Dresscode // exquise, vol speelsheid, fris en bevallig, een signaal tot het liefdesspel, uitnodigend maar toch vol bescheidenheid, een oproep tot de worsteling van de liefde. Voorverkoop: tickets EUR 20,- (ex fee) // Kassa Stadsschouwburg, Leidseplein 26 Amsterdam // Diesel Flagshipstore, Heiligeweg 11-17 Amsterdam // Geen gastenlijst!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws