Top DJs produceren exclusieve muziek voor nieuwe Philips 530 mobiele telefoon

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Philips heeft zich verzekerd van de medewerking van de wereldwijd bekende djs Carl Cox, Mauro Picotto, Cut Killer en Sander Kleinenberg om muziek te maken voor de introductiecampagne van de Philips 530, de eerste mobiele telefoon ter wereld die een totale muzikale beleving biedt.

De vier artiesten, die exclusief materiaal zullen maken voor de unieke BeDJ muziek- en mengmogelijkheden van de Philips 530, vormen de grote attracties van een serie dansevenementen die dit najaar door Philips in Europa wordt georganiseerd. De Philips BeDJ-evenementen, waarvan de eerste in september op het eiland Ibiza zal worden gehouden, zullen daarna vanaf oktober worden georganiseerd in Frankrijk, Spanje, Nederland, Itali, Portugal, Polen en Tsjechi.

Elke maand zullen twee exclusieve tracks van elk van de DJs op www.philips.com ingtones
staan en van daaruit kunnen de ringtones naar de Philips 530 worden gedownload.

De door de vier DJs gesteunde BeDJ-functie van de Philips 530 is absoluut uniek: de gebruiker kan er zijn eigen tracks mee mengen, waarmee deze gebruiksvriendelijke telefoon een draagbare mengtafel wordt. Melodietjes kunnen worden opgeslagen als bel- of waarschuwingssignaal en via MMS naar andere gebruikers worden gestuurd.

Door Philips gecontracteerde top DJs:
Carl Cox
, een levende legende in de historie van de techno, startte zijn carrire aan het eind van de jaren 80 in Engeland, maar heeft sindsdien house en techno overal ter wereld massaal verspreid. Carl is thans een van de grote namen in de dansmuziek: hij produceert, schrijft, mixt, presenteert en verschijnt zelfs op tv als acteur en presentator.

Mauro Picotto (The Lizard Man), een DJ-superster uit Terino in Itali, de labelmanager van BxR, is een van de grootste opkomende sterren en een eigentijds muzieksymbool in de trance- en technoscene geweest. Mauros producties hebben de afgelopen twee jaar de nationale hitlijsten van Duitsland, Nederland, Itali, Spanje, Frankrijk en Engeland bestormd met tracks als Lizard en Awesome EP. Ook heeft hij nummers ge-remixt voor een groot aantal artiesten, van Josh Wink tot U2.

Cut Killer is de meestbesproken hip-hop DJ in Frankrijk en zijn Double H Productions-label geniet een succesvolle internationale reputatie. De grote naam, die hij gekregen heeft door optredens en samenwerking met opkomende undergroundsterren, zorgt ervoor dat zijn reputatie in de muziekwereld blijft groeien.

Sander Kleinenberg, Muzik Award-winnaar en Global Underground DJ. Deze Nederlandse artiest is een van de meest bekende en gewaardeerde progressive house DJs. Hij vliegt voortdurend de hele wereld over om op te treden voor enthousiaste muziekfans en vindt desondanks nog steeds tijd voor zijn eigen releases en om muziek te mixen van artiesten als Oliver Lieb, Junkie XL en zelfs Destinys Child.

De Europese fans zullen in de gelegenheid zijn om optredens van elke DJ bij te wonen bij verschillende BeDJ-evenementen in heel Europa. De partys gaan in september in Ibiza van start, met Philips als exclusieve hoofdsponsor van de officile SPACE-party ter afsluiting van het zomerseizoen. Carl Cox en Sander Kleinenberg zullen terzijde worden gestaan door Erick Morillo, John Digweed en Steve Lawler voor het traditionele afscheidsfeest van de zomer op de Balearen!

De BeDJ-evenementen zullen daarna in verschillende landen worden gehouden, met fantastische productie, muziek en visuele shows in Parijs, Madrid, Berlijn, Amsterdam, Milaan, en een groot aantal andere steden.

De mobiele Philips 530 vormt een onderdeel van een complete reeks portables die door Philips wordt gentroduceerd en waarmee de gebruiker, waarheen hij of zij ook gaat, in staat is content te maken, ervan te genieten en met anderen te delen. Tot de reeks behoort ook de Key Ring-collectie van MP3-audiospelers en miniatuurcameras, portable audio-jukeboxes, mp3-cd-portables en hoofdtelefoons. Informatie over deze reeks kan worden gevonden op www.thingstodoyourthing.com


Voor meer informatie: Philips Consumentenlijn, 0900-8406 ( 0,10 per minuut).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws