Subtronics ontvangt drum&bass dj Doc Scott

Partyscene Redactie | 16 april 2003
headlinesNa internationale gast dj’s als Ed Rush, DJ Hype en LTJ Bukem heeft de organisatie wederom een legendarische dj geboekt. Niemand minder dan Doc Scott zal na lange tijd weer terugkeren in Nederland.

Doc Scott is volgens insiders één van de topdj’s die de drum&bass scene rijk is. Vanaf eind jaren tachtig is deze in Coventry geboren Engelsman als dj actief. Eerst in de bloeiende Rave scene en later in de opkomende drum&bass scene. In 1994 richt hij samen met zijn goede vriend Goldie het Metalheadz label op. Zij hebben daardoor een onuitwisbare stempel gedrukt op het ontstaan van drum&bass. Doc Scott haalt zijn inspiratie uit hip hop, dub en Detroit Techno. Producers als Kevin Saunderson en Jeff Mills rekent hij tot zijn favorieten.

Naast zijn duistere producties benadert hij ook de melodieuze kant van drum&bass. In 1995 brengt hij ‘Takyo Down’ uit op de eerste Earth compilatie van LTJ Bukem. In 1996 besluit hij zijn eigen weg te gaan door 31 Records op te richten. Een van de grootste klassiekers op dit label is de track 'Shadowboxing'. Doc Scott staat voor vernieuwing, wat terug te horen is in zijn producties en dj sets.

Doc Scott zal vergezeld worden door Fusion (Triple Vision) en Subtronics residents MSC en D Virus. In de lounge zorgen Seutek/ 6ft10 en Nels voor de vetste hip hop en electro beats.

SUBTRONICS

Datum: donderdag 24 april 2003
Tijd: 23:00-05:00
Prijs: 10 euro (vvk bij Velvet, Oude Binnenweg 121a , Rotterdam)
Line-up
Mainhall: Doc Scott/ Fusion/ Msc & D virus
Lounge: Seutek/ 6ft10/ Nels

(toegevoegd:16-04-2003/09:58)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws