Report: Xcess (07-03-03)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Ook dit keer was Las Palmas het podium voor 2 zeer vooraanstaande DJ's. Bennie Rodrigues en (Jawel!) Dave Clarke moesten van deze avond een regelrechte stamper maken, althans dit vanuit mijn oogpunt.   Na een zeer relaxte entree werden we doorgeloodst naar het hang-je-jas-op-orgie, het altijd wat chaotisch jassen ophang ritueel was ook dit keer onveranderd gebleven. Gelukkig deed Bennie z'n best om ook de jassenophangers bezig te houden met zijn zeer ritmische en 'vernieuwde' technosound. Deze sound was ook voor Bennie een nieuwe wereld, althans zo kwam het wel over. Persoonlijk genoot ik met volle teugen van Bennie's 'button bashing', vooral het 'Woman beat their man!' sampletje, leuk en zeer experimenteel setje Bennie! Veel mensen konden het geram niet aanhoren en besloten het dus ook als ‘onprettig’ te bestempelen, smaken verschillen dus…laat die jongen ook is experimenter mt publiek...En toen, jawel!! Dave Clarke! De man die 'normaal' gesproken z'n bed niet uitkomt voor een klein clubfeestje wist nu de weg naar Las Palmas prima te vinden. Zo ook zijn set die hij lichtjes had aangepast aan het clubpubliek, deze was experimenteler dan zijn commerciele gymzaal techno. Persoonlijk vond ik het een heerlijke set, lekker veel geluidjes maar met een regelrechte (en snoeiharde) bassline. Veel mensen waren bang voor een 'Dave Clarke set', te veel geluidjes en gekloot aan knoppen...blijf dan weg!! Dave heeft gedaan wat ie hoort te doen; snoeien, zagen en aan zo veel mogelijk knoppen draaien in zijn reikwijdte. Kortom, een prima sound deze avond! (trouwens een zeer lekker volume Xcess, zo hoort techno op je oren af te komen!)

Wat betreft het publiek was het als elke Las Palmas avond zeer gevarieerd! Van Clubtutjes, tot Baja klanten maar over het algemeen gevuld met technominded people, en daar gaat het om.

De aankleding was sober en donker (lees:techno), er hing een flinke rookwolk waardoor je over het algemeen niet verder kon kijken dan een meter of 4 a 5. De toiletten waren een chaos, de potten waren overstroomt waardoor je tot je enkels in het vocht moest staan, na dichtritsen werd er onvriendelijk om 50 eurocent gevraagd, ik vraag me dan echt ernstig af waar die 50 eurocent naartoe gaat? Volgens mij betaal je deze voor het onderhoud van de toiletten....dus..

Maar als we in grote lijnen deze zeer strakke en harde techno avond bekijken geef ik deze een dikke 9 en een dikke pluim voor Xcess. Deze jongens weten goed wat technominded Nederland wil; intimiteit & stampen!

Owja, volgende editie vind plaats op 4 april en brengt ons....Luke Slater!! Uiteraard doen wij hier ook verslag van.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws