JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 1 januari 2003
headlines


Lachen is gezond, er zijn (als ik me niet vergis ) zo’n 40 gezichtsspieren voor nodig om de zwaartekracht te trotseren en een glimlach te produceren. Jammer dat dit geen gewichtsverlies tot gevolg heeft, anders zou dit het ideale dieet zijn. Ook leuk is, dat je overal om kunt lachen. Bijvoorbeeld om slechte plaatjes of Dj’s, maar ook om een bananeschil.

Het leukst is toch wel leedvermaak, oftewel het lachen om (de narigheid van) anderen. Arie en Silvester maken daar perfect gebruik van, bijvoorbeeld door vanaf het toneel een videocamera op de zaal te richten, om daarmee argeloze toeschouwers in ‘het zonnetje te zetten’. Gebreken en tekortkomingen van het slachtoffer worden breeduit gemeten, letterlijk, op een groot videoscherm.
Je voelt de spanning in de zaal, want iedereen hoopt te ontsnappen aan de genadeloze camera.

Ik ben gelukkig de dans ontsprongen en heb mede daardoor, een erg leuke avond gehad. Bovendien lach ik vaak genoeg om mezelf en heus niet omdat ik mezelf zo grappig vind.

Grappen en grollen kun je mailen naar DJ Jefferson.

1- THOSE NORWEGIANS – TOONS (RED MELON)
Terry Lee Brown Jr. heeft zichzelf overtroffen met deze geweldige remix van ‘Toons’ ,uitgebracht op het Red Melon label uit Californie. Het is een heel meeslepende mix geworden. TLB maakt al jaren de ene mooie plaat na de andere, het wordt tijd dat iemand deze man (liefst samen met Timewriter) naar Nederland haalt om te draaien.

2- OCB – SYNCHRONISITY (AUTOMATIC)
Voor de liefhebbers van de Detroit sound en voor fans van techno in het algemeen, is deze nieuwe OCB 12” smullen geblazen. Het origineel is een ingetogen track, die door o.a Sacha en Antony Pappa wordt gedraaid. De remix van Spincycle is een stuk steviger, al met al 2 prima producties.

3- STYLOPHONIC – IF EVERYBODY (PROLIFICA)
Geproduceerd door Stefano Fontana, uit ( je raadt het al ) Italië. Uitgebracht als 2 verschillende 12”es, met mixen van o.a Kms en Rob Mello.De mix die het voor mij doet is die van King Britt. Zijn remix is hypnotiserend en diep, zonder dat ie saai wordt.

4- CHICKEN LIPS – HE NOT IN (AZULI)
Na 10 jaar en ongeveer 150 releases, weet Azuli nog steeds niet van ophouden. Gelukkig maar, want ze brengen nog steeds prima plaatjes uit, zoals deze van Chicken Lips. Een funky track met invloeden uit de Disco en Elektro, een sound die vandaag de dag erg populair is. Topproducers Mutiny (Sunflower Records) verzorgen de vette remix op de B-kant.

5- MISCHA DANIELS – MUST BE THE DIFFERENCE (WORK)
De Nederlandse Mischa Daniels is pas 22 jaar en dit is zijn tweede release, die net als de vorige wordt uitgebracht op het nimmer stilzittende Work label. Op deze 12” staan 4 funky groovers, waar Olav Basoski zich niet voor zou schamen. Ben benieuwd hoe Daniels zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

Klik hier om naar de tracks te luisteren
(toegevoegd:11-02-2003/09:40)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws