Eindhovens Dancefestival Shine gecancelled

Partyscene Redactie | 2 oktober 2003
headlines


Hij spreekt tegen dat een gebrek aan sponsorgeld de reden is, zoals het Eindhovens Dagblad eerder schreef. Frijns: “Financieel hebben we echt alles op orde. Zowel sponsors als gemeente zijn ruimschoots over de brug gekomen. Maar productioneel is het een ramp om op de huidige plek in de stad een festival te organiseren. Daar kwam een maand geleden nog bij dat de gemeente van plan is om een politiebureau op het voornaamste plein van het festival te zetten. Verhuizen moesten we uiteindelijk dus toch. Toen heb ik besloten dat we er nu dan maar beter de tijd voor kunnen nemen en in 2004 weer terugkomen op een nieuwe plek.”

Het is zeker niet het einde van Shine als het aan Frijns ligt: “We zijn al in onderhandeling over een nieuwe locatie. Ik hoop dat komende maand rond te krijgen.” Bang dat zijn festival volgend jaar een vergeten evenement zal zijn, is hij ook niet. “Praten over de continuïteit van iets wat maar een keer per jaar plaatsvindt, lijkt me een beetje overdreven. Er zijn meer grote festivals die wel eens een jaartje overslaan.”

Frijns noemt ook de overspannen dancescene als reden om pas in 2004 weer een Shine te organiseren: “Het is erg druk in danceland. Misschien is het goed om even tot bezinning te komen, na te denken over wat we willen. Ik zie er naar uit om na vijf jaar geven weer eens geïnspireerd te worden door anderen.” Frijns heeft onder andere een lange vakantie gepland. “Als ik zekerheid heb over de locatie in 2004, ga ik er een paar maanden tussenuit.” Over de locatie van Shine 2004 mag hij nog niks zeggen, maar zijn inspiratietrip zal in ieder geval langs Guatemala gaan. De 34.000 euro subsidie die de gemeente had toegekend, zal hij daar niet voor kunnen gebruiken: “Die moet ik inderdaad terugstorten.”

Bron: 3voor12

(toegevoegd:10-02-2003/12:14)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws