Gene Farris op nieuwe Chemistry-concept Mainstage

Partyscene Redactie | 26 november 2002
headlines


Stond de vorige Mainstage in het teken van technogrootheid Dave Angel, dit keer is ’t de beurt aan ‘Chicago House Master’ Gene Farris. Tevens zullen deze avond Edwin Bazen en resident-dj Onno naast Farris hun opwachting maken.

Gene Farris
In het begin van de jaren ’90 wordt Gene Farris 1 van de belangrijkste spelers in de invloedrijke Chicago dance scene. Op zoek naar meer variëteit in de ‘house music’ van die tijd, begint hij in de studio met de productie van eigen platen. Cajmere (Green Velvet) is op dat moment net gestart met z’n eigen Relief Records en brengt de eerste plaats van Farris uit. Vanaf dat moment raakt de carrière van Farris in een stroomversnelling en inmiddels staan er meer dan 40 producties in zijn discografie.

Ondanks zijn drukke agenda – dat voornamelijk gevuld is met dj-boekingen in Amerika, Canada en Europa – ziet Farris altijd wel tijd om de studio in te duiken en te werken aan nieuwe releases of remixes. Zo staat voor 2003 een compilatie-CD van zijn eigen label Farris Wheel Recordings aangekondigd. Samengesteld en gemixt door de man zelf. Wanneer we vragen wat we kunnen verwachten, antwoordt hij: ‘House music is my one and only true love. I’ve been with her for sixteen years and never plan on leaving. She’s my peace…me and the music…’

MAINSTAGE
Zaterdag 30 november
DJ’s: Gene Farris, Edwin Bazen, Onno
MC: Marxman
Tijd: 2300-0530 uur
Locatie: Escape, Rembrandtplein 11, Amsterdam

MAINSTAGE is a concept by Chemistry

Voor meer info: www.chemistry.nl

(toegevoegd:26-11-2002/13:08)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws