Integrate in Haagse Hogeschool laat goed gevoel achter

Partyscene Redactie | 10 juli 2002
headlines

De organisatie, Musika Tremenda zou weer hun uiterste best doen om een het feest weer uniek en vernieuwend te maken. De line-up loog er zeker niet om, Sicco Bosscher, Dave Miller, Monika Kruse, The Advent live en Umek zouden in de mainzaal hun draaikunsten gaan vertonen. Moos, Ron de Joode, Sean McCaff en Gaby Dershin maakte in de kleine zaal hun opwachting.

Bij binnenkomst was Dave Miller begonnen om de boel een beetje op te warmen. Dave Miller die de laatse keer ook al van de partij was begon met lekker relaxde techno. Een lekkere binnenkomer was het zeker. Het geluid was goed, maar door de akoestiek van het Atrium klonk het toch wat hol, zeker achterin kon het geluid beter, maar het was nog maar het begin van de avond, er kon dus nog een hoop gaan veranderen.
Langzaam aan werd de zaal stukje bij beetje voller en bij aanvang van Monika Kruse was de dansvloer goed gevuld.

Het voormalig fotomodel uit Duitsland begon met een lekker stevig portie techno, en het geluid ging langzaam aan ook wat harder. Verschillende bekende platen kwamen te voor schijn, ook haar eigen remix van Rippin & Dippin part 2 werd uit de platenkoffer getoverd. Met een paar goede breaks ging toch menigmaal de handjes in de lucht. Zonde was wel dat het wat jonge publiek niet echt zin had om effe lekker te gaan dansen. Dit was opzich wel jammer, want de set van mevrouw Kruse draaide was zeker een wat hardere set dan je normaal van haar zou verwachten.

Om half 4 zou The Advent beginnen met zijn live-set. De uit Portugal afkomstige Cisco Ferreira die net zijn nieuwe cd Sketched for live heeft uitgebracht op Tresor, begon meteen met het betere beukwerk, na een paar nummers zakte hij toch wat in en ging het tempo wat omlaag. Het niveau van van zijn set was wel van goede kwaliteit, maar zo af en toe kwam het toch wat rommelig over. Dit was ook de reden dat het publiek hem niet echt “snapte” maar de kenners in de zaal hielden toch een heel goed gevoel aan zijn optreden over.

De kleine zaal waar de optredens bestonden uit club, house en garage wilde maar niet vol lopen. Op zich wel jammer want de optredens die er te zien waren wel van goede kwaltiteit. Omdat het zo rustig was in de het kleine zaaltje en Umek was begonnen met zijn set besloten we om maar weer naar het Atrium te verhuizen.

De druk bezette en mateloos populaire Sloveen, die naast het draaien vele producties uitbrengt en zelf ook nog drie labels runt, draaide een energieke set. Door de pompende techno met mooie breaks werd het publiek wat losser en de sfeer kwam er wat beter in. Toppunt van zijn set was het moment dat de plaat Birmingham van Rue East gedraaid werd, met kunst en vliegwerk gooide de technisch zeer begaafde DJ er een paar vette tricks uit, en het publiek ging even lekker los. Het vervolg van zijn set was ook fantastisch en Umek sloot de avond op een stijlvolle manier af.

Het was een leuke vijfde editie van Integrate, de muziek was zeer goed, de optredens van dansers en danserssen waren leuk, de VJ’s produceerde constant mooie beelden op de twee grote schermen en de lokatie is mooi. Hopen dat het publiek volgende keer iets meer zin heeft om lekker los te gaan en het is een perfect feest.

Tekst: Jerry Knies, Zoetermeer

(toegevoegd:07-10-2002/10:39)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws