Unieke zeefdruk van Dadara

Partyscene Redactie | 16 juli 2002
headlines


Volgende week is de tiende uitvoering van op de NDSM Werf. Vanuit het drukke centrum van Amsterdam komt de bezoeker op een stil en verlaten industrieterrein met hoge, verroeste scheepskranen, loodsen en oude scheepshellingen. Daartussenin bloeien wilde bloemen en struiken. Het is moeilijk voor te stellen dat het er ooit een hels kabaal was van duizenden mensen die werkten aan reusachtige zeeschepen.

Op het festival kun je een unieke zeefdruk kopen. Fools Ark, a Transatlantic Project is Dadara's nieuwste project: een 15 meter lang en hoog houten schip dat vanuit het Over-het-IJ festival op de oude NDSM scheepswerven in Amsterdam-Noord getransporteerd wordt naar Amerika, naar de zoutwoestijn in Nevada om daar tijdens het Burning Man Festival verbrand te worden.

Een landkaart, waarop een wereld uit lang vervlogen tijden is afgebeeld, is het bewijs dat de boot een langdurige reis achter de rug heeft. Een reis door de verbeelding wel te verstaan, getuige aanduidingen als 'Spring of Eternal Youth' en 'Castle of Thousand Dreams'.

Vooralsnog heeft de boot de strijd tegen de natuurelementen gewonnen. Maar het vuur, het meest beweeglijke en veranderlijke element, wacht hem op op de plaats van bestemming, de zoutwoestijn in Nevada. Van deze landkaart is een speciale zeefdruk gemaakt in een oplage van 125, waarmee dit project gefinancierd wordt. De zeefdruk meet 55 x 75 cm, kost 250 Euro en is verkrijgbaar tijdens het Over het IJ festival en bij Famous, Utrechtsestraat 111 in Amsterdam.
Het Over het IJ Festival vindt plaats van 16 tot en met 27 juli.

(toegevoegd:16-07-2002/16:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws