Metz on Sunday, een traktatie op zondagavond

Partyscene Redactie | 23 mei 2002
headlines

Metz on Sunday geeft de bezoeker de mogelijkheid even te ontspannen en de weeklasten van zich te ontladen.
Op de vroege avond in Rotterdam, met vroege openingstijden van zes uur ’s avonds tot middernacht, laat Metz van zich horen.
Bij binnenkomst biedt de organisatie een traktatie: een lekker welkomstcocktail van ‘Metz Ice’! Bijzondere exotische hapjes werden gepresenteerd aan een lange tafel langs de dansvloer. Diverse Japanse hapjes met garnalen, allerlei soorten vis en vlees, samengesteld in een imposant buffet. Dus aan lekkernijen geen gebrek op de Metz avonden, waar de presentatie van deze bijzondere hapjes toch wel uniek te noemen is.

De locatie Prinsestheater doet zijn naam goed recht, met een zachte (in casu vloerbedekking en discolichten) aankleding en uitstraling van de zaal. Op verschillende plekken in de zaal waren loungeplekken ingericht met zachte kussens waar menigeen op neer was gevleid.
De witte parapluutjes die het plafond en podium sierden, maakten de aankleding compleet.

Achter de draaitafels werden we verblijd met de funky en luchtige klanken van Roog, die tot half tien furore maakten. Zijn volgende 'draai’-bestemming was Wasteland, vandaar dat er van zijn vrolijke sound alweer snel afscheid genomen moest worden.
Op deze avond in het Pinksterweekend waren er bijzonder door vele organisaties feesten in Rotterdam georganiseerd, voelbaar was dat aan het aantal bezoekers op de Metz-avond. De zaal was weliswaar goed gevuld, maar er was wel genoeg ruimte voor meer medebezoekers.
Een gemêleerd publiek was naar het Prinsestheater getrokken, bestaande uit allerlei leeftijden, van jonge pubers tot bezoekers rond de 30, allemaal met een streven: gezelligheid en ontspannenheid.

Na de set van Roog was het de beurt aan dj Rolini om het publiek te voorzien in haar muziekbehoefte. Met de aankondiging van The Frank, de organisator van Metz, werd de set van Rolini ingeluid. Even werd het publiek alert gemaakt door een ludieke politiek getinte ‘nieuwsuitzending’ gemaakt door de organisatie van Metz. Lachende gezichten waren het resultaat. Vooral niet te zware, maar luchtige, trancy klanken typeerden de set van Rolini. Een opzwepende aanvulling van saxofonist Sjonnie Bordeel zette het puntje op de i. The Frank sloot de avond af met wat stevigere klanken. Rond de klok van middernacht kwam er langzaamaan een einde aan deze ontspannen en bevlogen Metz on Sunday. Niet getreurd, op Tweede Pinksterdag ligt het werk voor de meeste partybezoekers stil, dus ruim de gelegenheid om rustig de impressie van Metz op zich in te laten werken. De volgende Metz on Sunday is op zondag 16 juni 2002 met Marcello (Chemistry).

Tekst: Trish

(toegevoegd:23-05-2002/13:57)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws