HQ in Haagse Eau niet zo heftig als in Amsterdamse Melkweg

Partyscene Redactie | 16 april 2002
headlines

Deze tent bestaat net als de Melkweg uit twee zalen. In de eerste zaal draaiden Alex Allenger, JP en Tom Harding, en in de andere zaal stonden Danny D, Anthony Dean en Fausto op het programma.

Bij binnenkomst om een uur of een, bleek dat HQ niet uitverkocht was. In Den Haag leeft de HQ sfeer waarschijnlijk niet zo heftig als in Amsterdam, waar het eigenlijk altijd volle bak is. De eerste en tevens grootste zaal was redelijk gevuld, maar boven was het niet eens open.

In de tweede zaal, waar we als eerst een kijkje namen, was vrijwel niets te doen. Deze werd voornamelijk gebruikt als Chill Out, omdat hier een aantal stoelen en tafeltjes stonden. Wel handig dus om hier snel een drankje te bestellen. Op de dansvloer was niemand te bekennen. Danny D. draaide een swingende, opbouwende set. Vervolgens nam Anthony Dean het roer over, die een trancy sound ten gehore bracht. Tijd dus om te verkassen naar de andere zaal, waar JP een goede en stevige set draaide. De sfeer zat er in deze zaal aardig goed in. Er werd lekker gedanst en het publiek ging redelijk uit zijn dak.

Rond een uur of drie was het tijd om toch weer een kijkje te nemen in de andere zaal, omdat dj Fausto hier zijn opwachting maakte. Deze dj is voornamelijk bekend van zijn optredens op Impulz en het Pendragon in Londen. Hier zijn we toen blijven hangen, want Fausto begon gelijk al te knallen. Steeds meer mensen verkasten naar deze zaal, terwijl Tom Harding in de andere zaal een vrij matige set stond te draaien. Helaas moest Fausto na een uurtje stoppen met draaien, dus werden we gedwongen weer naar Tom Harding te verkassen. De set van deze dj was absoluut niet te vergelijken met de set die Fausto draaide, dus de lol was er voor ons aardig snel af. We begrijpen nog steeds niet waarom Fausto eerder moest stoppen met draaien, want dit heeft het feestje toch wel aardig voor ons verpest.

HQ in de Eau is niet helemaal te vergelijken met de Melkweg, waar dit feest beter tot z’n recht komt. Het Haagse publiek heeft duidelijk minder kaas gegeten van de HQ vibe die in Amsterdam zo leeft. Het resultaat was een ander publiek en een heel andere sfeer dan wij normaal gewend zijn van dit Hard Dance feest. Waarschijnlijk moet het HQ gevoel nog een beetje groeien in Den Haag. Volgende keer beter.

(toegevoegd:16-04-2002/14:25)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws