Fashion report: Modefabriek (deel 1)

Rick Francissen | 30 januari 2014
lifestyle


Tijdens de laatste twee dagen van Amsterdam Fashion Week opende het congrescentrum RAI zijn deuren voor de wintereditie van Modefabriek: de grootste modevakbeurs van Benelux. Op de beursvloer, waar meer dan 600 merken hun nieuwste collecties presenteren, is buiten de kleding om van alles te doen. Diverse eetfaciliteiten bieden culinair genot, tweedehands- en fair-trade kraampjes verkopen leuke spullen en gastsprekers vertellen over de toekomst van mode etc.. En dit allemaal omlijst door de muzikale optredens van zangers, bands en djs. Toch houdt de organisatie het evenement besloten: Modefabriek is enkel toegankelijk voor modemerken, winkeliers, modeprofessionals en pers. Al deze mensen komen twee keer per jaar bijeen, op zoek naar vruchtbare zakelijke contacten, nieuws, trends en ingeving op fashiongebied. Innovatie, inspiratie en creativiteit is waar Modefabriek om draait.

Maak je garderobe alvast klaar

Modefabriek is de perfecte gelegenheid om vooruit te blikken op wat de retailers ons in de toekomst te bieden hebben. Ook dit keer presenteerden de meeste exposanten hun collecties voor het jaar daarop. In het herfst-winterseizoen 2014-2015 zijn zoals gebruikelijk donkere kleuren oververtegenwoordigd. Zwart, grijs en kobaltblauw domineren. Hier en daar komt ook aubergine, bordeaux, donkerframboos en legergroen aan bod. Gebroken wit, crème en poederroze tinten voegen wat licht toe. Gedurfde merken gaan voor accentkleuren, zoals warm oranje, mosterdgeel of knalroze. Andere kiezen voor felle prints, variërend van abstracte grafische patronen, vierkantjes en ruitjes tot klassieke dierenprints.

Wat betreft materiaal blijft denim zeer populair, in alle soorten, modellen en wassingen. Denimmerken hadden zelfs een eigen grote area op de beursvloer. Van stretch tot stug, van skinny tot baggy, van klassieke denimkleuren tot gekke prints: geen spijkerbroek is te veel voor volgend jaar.

Naast spijkerstof kwam dik katoen, wol, al dan niet kunstleer, kunstbont en vooral combinaties van al deze stoffen aan bod: lekker warm en goed draagbaar. Kleding van herfst – winter 2014-2015 staat vooral in het teken van comfort: casual met een twist, niet al te strak en makkelijk met elkaar te combineren.

Er was dus een enorm aanbod aan zowel vrouwelijke- als mannelijke kleding op de beurs waar wij de komende dagen op terug gaan blikken. Ook hebben we wat meegepikt van het aanbod schoenen, tassen en bekeken we een deel van de aanwezige accessoires. Houd onze website dus in de gaten!

Lees hier deel 2, voor deel 3 ga je hierheen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws