Qlimax in Heerenveense Hardstyle tempel

Partyscene Redactie | 4 september 2002
headlines


Het stadion, dat bij vrijwel alle Nederlanders bekend is van de WK’s en EK’s schaatsen die hier regelmatig gegeven worden, werd omgetoverd tot een ware Hardstyle tempel.

Bij het naderen van het terrein was het al een drukte van jewelste met auto’s. We hielden dus ons hart vast, want we zagen de lang-in-de-rij-staan bui al hangen. Buiten kon een bonnetje gehaald worden voor de garderobe, die ook buiten in een grote tent gevestigd was. Bij de controle bleek dat er veel op drugs werd gelet, aangezien een aantal mannen de schoenen uit moesten trekken. Verder was het weer een zero-tolerance beleid, dus hasj en wiet mochten ook niet mee naar binnen. Een iets mindere actie, omdat ik van mening ben dat dit van tevoren moet worden aangegeven. Gelukkig was er hier nog geen rij te bekennen, dus na een snelle binnenkomst in het stadion kon het feest dan eindelijk beginnen.

Omdat we iets na elven binnen kwamen, hebben we de act Cosmic Gate net gemist. Bij binnenkomst werd net de volgende act aangekondigd, namelijk Gary D. Die warmde de menigte lekker op met een aardig goede hardtrance set. Leuk was trouwens het aftellen op de visual schermen, voordat er een nieuwe DJ aan een set begon.

Nu even een woordje over de aankleding. Naar mijn mening was dit vrij goed geregeld, op de toiletten na. Rond een uur of twee was het eigenlijk onmogelijk om binnen twintig minuten je behoefte te doen. Overal was het te druk. Meiden die dachten slim te zijn en naar de mannentoiletten verkasten ( want die kunnen dat toch zo snel?), kwamen bedrogen uit. Zelfs hier was het niet te doen. Verder was Thialf mooi aangekleed. Over de lengte waren acht podia neergezet, waar natuurlijk op gedanst kan worden. Achterin stond een vrij hoge steiger, die een prachtig uitzicht gaf over de zaal, de DJ, de lasers en het publiek.

Terug naar de DJ’s. Na Gary D maakte Warmduscher zijn opwachting, die voor zijn doen niet alles leek te geven. Ik heb namelijk regelmatig betere sets van hem gehoord. Hij draaide wel aardig stevig, maar toch leek niet alles uit de kast te komen.

Na Warmduscher maakte Captain Tinrib zijn opwachting, die een live set weggaf. Dit paste helemaal niet bij de Qlimax sound. Op zich was het best een leuke set, maar Tinrib draaide teveel UK hardhouse. Het publiek was zeker niet tevreden over deze DJ en dat was duidelijk te merken aan de sfeer op dat moment. Velen gebruikten dit moment om even bij te komen op de stenen tribunes, of in de ijshockeyzaal die was omgebouwd tot chill-out.

Na Tinrib de beurt aan Technoboy. En die maakte de Qlimax sound weer helemaal waar met een goede, opbouwende en harde set. Vrijwel iedereen stond vreselijk uit zijn dak te gaan. Technoboy neemt, na Dana en Pavo, het mixen van de nieuwe cd onder zijn hoede.

Vervolgens Lady Dana, die door het publiek werd verwelkomd met een hartverwarmend gejuich. Dit veroorzaakte natuurlijk kippenvel. En dat applaus was helemaal terecht, want Dana draaide een grandioos goede set. Vanaf het begin tot het eind was het onmogelijk om ook maar een minuut stil te zitten. Ze draaide ware Qlimax platen en gaf het publiek absoluut waar ze voor gekomen waren; het echte stampwerk!

Als laatste DJ maakte Pavo zijn opwachting, die eigenlijk elke Qlimax afsluit. En natuurlijk is dat niet voor niets. Zoals gewoonlijk kreeg hij de handen in de lucht tijdens platen als Defintely en Acid Nightmare. Hij eindigde weer in een ongelofelijk hoog tempo, precies zoals het publiek gewend is van een Qlimax editie.

Qlimax in Thialf was een erg goed feest, maar minder was dat natuurlijk iedereen tot het einde bleef. Al met al duurde het ongeveer een uur voordat we buiten waren, en vervolgens moesten we nog door de kou om onze jas in de tent buiten op te halen. Dit duurde ook vrij lang. Toch neemt dat niet weg dat Qlimax een goed feest was, met een enorm goede sfeer en een enorm goed publiek.

Foto's van Qlimax kun je bekijken via Qlimax, klik op event/agenda.

(toegevoegd:09-04-2002/10:55)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws