Muziekuitwisseldienst KaZaA in nieuwe handen

Partyscene Redactie | 22 januari 2002
headlines


Sinds het ontstaan van zogenaamde peer-to-peer sites, die de gebruiker in staat stellen onbekommerd muziek- en andere bestanden uit wisselen, zijn deze ondernemingen mikpunt van juridische aanvallen van de kant van platenmaatschappijen en andere copyright-houders. Zij zien het maar matig zitten dan je gratis muziek kunt downloaden.
Nadat Napster vorig jaar door de grote platenbazen op de knieën werd gedwongen, sprong KaZaA in het gat. De site werd binnen no-time enorm populair. De software is wereldwijd al meer dan 30 miljoen keer gedownload. Beheerder van KaZaA is het deels Nederlandse bedrijf FastTrack dat nu verkocht schijnt te zijn aan een schimmig Australisch bedrijf. KaZaA stopte eind vorige week onder druk van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra de mogelijkheden de client software te downloaden. KaZaA is verwikkeld in enkele ingewikkelde juridische zaken.
Sinds maandag kan de software echter weer probleemloos worden gedownload, waarschijnlijk omdat KaZaA nu niet meer onder de Nederlandse wetgeving valt.

(toegevoegd:22-01-2002/11:02)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws