Partyreport: Faithless @ Heineken Music Hall

Partyscene Redactie | 10 september 2001
headlines



Waren de bandleden volledig op na hun laatste wereldtournee, een jaar van ontspanning had ervoor gezorgd dat ze weer vol nieuwe energie op het podium stonden. Al maanden was er geen kaart meer te krijgen voor de concerten van Faithless op 5 en 6 oktober. En ook het concert op de 20e is al lang uitverkocht.
In het voorprogramma stond deze keer de Engelse formatie Kosheen. En al kreeg de zangeres het publiek redelijk mee, de meesten spaarden alle energie voor de hoofdact. Want naar een optreden van Faithless betekent zweten, roepen, meezingen maar vooral: dansen en springen tot je er bij neervalt. Zoals bij elke concert van de band werd geopend met de begintune van de nieuwe cd. En al snel volgde daarop hun oude hit Insomnia. Het is onvoorstelbaar hoe de charismatische Maxi Jazz keer op keer het publiek al na vijf minuten uitzinnig weet te krijgen.
Tijdens de opnames in de studio van Muhamed Ali lieten Sister Bliss en Rollo Maxi Jazz zingen (hij wil alleen rappen). Zonder dat hij het in de gaten had, hebben ze zijn zangprestaties opgenomen en gebruikt voor dit nummer. En jawel, ook tijdens het concert viel hier en daar een zangnoot te bespeuren. Met de hit ‘We Come 1’ wist Maxi het publiek nog meer op te zwepen door ze aan te moedigen mee te zingen. En geheel in koor galmde de tekst uit het publiek. Grote knallers werden afgewisseld met rustige nummers, voornamelijk gezongen door Zoe (ex-Bent). Faithless staat er om bekend meerdere toegiften te geven, maar deze keer moest het publiek met één genoegen nemen. ‘I know you want more, but this is all we can give you today’ was daarop het antwoord. De toegift was hetzelfde als tijdens de tour voorgaande jaren. Hoogtepunt van het concert zat ook zeker in deze toegift verwerkt: de akoestische gitaarversie van Drifting Away, overgaand in Salva Mea. Door iemand anders uitgevoerd, omdat Dave Randall en Jamie Catto de band hebben verlaten na Sunday 8 pm.
Faithless is één van de weinige dance-acts die live ontzettend sterk zijn. En dat is grotendeels toe te schrijven aan het veelvuldig gebruik van akoestische instrumenten op het podium. Ook vanavond verliet een voldaan en enthousiast publiek de Heineken Music Hall.

(toegevoegd:09-10-2001/11:01)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws