Met Fast Forward naar de Love Parade

Partyscene Redactie | 7 februari 2001
headlines



Dj’s als Brian S., Marnix, Marcella en Michel de Hey draaien tijdens de tocht naar Berljn. Wie niet tot 11 augustus kan op de Love Parade de FFWD-truck voorbij zien komen. Dit is alvast een voorproefje, want volgende maand staat Rotterdam weer te trillen op haar grondvesten. Op 10 augustus is er alvast een Free Open Air Party met Jack de Marseille, Ferry Corsten en Soulvation. En op 11 augustus zullen 40 trucks Rotterdam laten denderen met groovy tunes en knallende beats.
Maar zover is het nog niet. Want eerst staat de FFWD-Lovetrain klaar om de echte partypeople naar de Loveparade te brengen.
Het Duitse megafestijn is ooit klein begonnen met één truck en 150 mensen. Matthias Roeingh, alias dr. Motte, besloot in 1989 zijn verjaardag op straat te vieren rond een verrot volkswagenbusje. Onder het motto ‘Friede, Freude, Eierkuchen’ (ontwapening, tolerantie en voedsel voor iedereen) wilde Motte zowel demonstreren als feestvieren. Dat dit zou uitgroeien tot een megafeest met meer dan 1.300.000 bezoekers, had de dokter niet gedacht.
Bijna was het grootse festival dit jaar niet doorgegaan. Voor de eigenlijke datum, 14 juli, was de vergunning niet afgegeven. Op deze datum zal een betoging van natuurbeschermers plaatsvinden. Ook tegen de tweede optie, 21 juli, was veel aversie. De parade zou urinestank, beschadiging van bomen en planten en bergen afval teweeg brengen. Gelukkig is de vergunning toch afgegeven en kan er weer flink op los gefeest worden.
Ditmaal heeft de Love Parade als subtitel ‘Join the Love Republic’ en start op de Strasse des 17 juni. Als diehard partyscene-bezoeker kun je meereizen naar dit feest der feesten. Partyscene mag twee plaatsen op de Lovetrain weggeven, het enige wat je hoeft te doen is deze vraag beantwoorden: Hoeveel kost het om met de Lovetrain mee te gaan? Mail je antwoord naar ons o.v.v. ‘Lovetrain’. ENJOY THE RIDE!

(toegevoegd: 02-07-2001/16:21)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws