Partyreport: Waterproof @ Hoek van Holland

Partyscene Redactie | 6 mei 2001
headlines


Maar het leven van iemand uit de scene laat zich niet eenvoudig voorspellen bleek maar weer eens.

De telefoon gaat. Een goede vriend die de tenten levert aan UDC voor de Dance Valley, vertelt me over Waterfproof. Of ik een VJ kan leveren op korte termijn. De VJ is niet gelukt, maar na enig telefonisch contact met de organisator van Waterproof, Remco Christensen, nodigt deze me uit om zijn evenement bij te wonen.
De line-up loog er niet om: Marco V, Mark van Dale, Michel de Heij, Erik E, DJ Jose, the Klubbheads, Jurgen, Johan Gielen en Armin van Buren gaven acte de présence in de op een parkeerterrein geplaatste circustent nabij het strand van Hoek van Holland. Er was ook nog een buitenpodium met minder bekende dj's.

Door de stromende regen naar Hoek van Holland en aldaar aangekomen dacht ik dat het was afgelast. Niets was minder waar, het publiek had het echter massaal af laten weten.
Als een perfect ge-oliede machine runde de organisatie een evenement, naar wat later bleek, voor de eerste keer. Organisator Remco heeft in het verleden veel popconcerten met bekende bands georganiseerd, die steeds uitverkocht waren.


Met de gedachte dat dit ook in de dance-scene zou moeten kunnen kwam het één en ander rond met sponsors en Waterproof was een feit.
Misschien ligt het aan de naam, maar het weer liet het zwaar afweten en de weergoden stelden de naam van het feest zwaar op de proef.
Er waren naar schatting 150 mensen aanwezig, terwijl de organisatie een capaciteit van 6000 mensen had.

Het blijkt dus dat eenvoudig grote namen boeken in de partyscene geen garantie geeft op een vol huis. De dj's draaiden onwennig hun sets voor het povere publiek. Op zich een goed initiatief van deze organisatie, alleen de promotie bleef uit, alsmede de connecties van deze organisatie binnen de scene. 1 september gaat het licht opniew op groen, naar ik hoop met de steun van een bestaande organisatie.
Waterproof bleek niet zo waterdicht als de naam doet vermoeden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws