MKZ bedreiging zomerfestivals?

Partyscene Redactie | 20 april 2001
headlines


Dat de MKZ narigheid niet alleen agrarisch Nederland treft, begint snel duidelijk te worden. Grote evenementen in de buurt van besmettingshaarden zouden vanwege het gevaar van verspreiding van het virus niet door kunnen gaan. Partyscene belde een rondje onder organisatoren. Mojo, verantwoordelijk voor o.a. Pinkpop en Lowlands, meldt via een woordvoerder nog geen problemen te zien: “Vooralsnog is er voor Lowlands geen probleem. Het evenement is pas in augustus en we verwachten dat tegen die tijd het grootste gevaar wel geweken is.” Ook voor Pinkpop zien ze bij Mojo geen belemmeringen.
ID&T is op dit moment nog niet echt bang dat een van haar festivals niet door zou kunnen gaan: “Wat Mysteryland betreft hebben we het geluk dat we dit jaar van Bussloo naar Six Flags in Biddinghuizen zijn verhuist. Daar zijn we dan wel omringd door agrarisch gebied maar die is voornamelijk gericht op landbouw in plaats van veeteelt.”
Impulz outdoor, gepland op 30 juni, heeft meer problemen. Mevrouw Haverslag, voorlichter van de gemeente Voorst, waar Bussloo onder valt, licht toe: “De grens van het afgezette MKZ gebied loopt langs onze spoorlijn. Recreatiegebied Bussloo is hier nog wel even vandaan maar zodra de besmetting overslaat zullen de boeren hier in de omgeving zo’n grote toeloop van volk niet toestaan. Wij houden dus een slag om de arm.” voorlopig nog niks aan de hand, dus.

(toegevoegd: 20-04-2001/13:09)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws