Op de bank bij Armand van Helden

Partyscene Redactie | 12 mei 2000
headlines


In ons kleine kikkerlandje kijken we al snel op tegen grote namen uit het buitenland. Zelden staan we erbij stil dat onze eigen helden in het buitenland vaak ook grote namen zijn. Zo steken in de platenkoffers van Armand van Helden en Junior Sanchez altijd wel een paar plaatjes van Laidback Luke en wanner ze in Nederland zijn proberen ze altijd nog een set van de Hollandse technomeester me te pikken. Luke werd door Sanchez en van Helden uitgenodigd om maar eens in New York langs te komen en zo geschiede afgelopen weekend. Als een ware held werd hij bij de heren thuis ontvangen. “Ze hadden me al vaak gevraagd om eens naar New York te komen”, aldus Luke. Het leek me leuk om daar eens rond te gaan hangen. We hebben naar de demo’s van hun nieuwe albums geluisterd. Het zijn gewoon heel aardige jongens die van muziek houden”.

Luke heeft bij Sanchez een demo-tape ingeleverd voor diens label Cube en Armand gaat misschien wat raps verzorgen voor Lukes nieuwe album, dat in februari uit gaat komen. “Natuurlijk was het spannend”, vertelt Luke. “Van Helden en Sanchez zijn grote namen, maar voor hen ben ik net zo goed een grootheid uit Holland. Het was dus vooral een kwestie van wederzijds respect.”
Aan het Luke’s nieuwe album zal een live show gekoppeld worden waarmee door Europa getoerd gaat worden. “Virgin UK heeft al interesse getoond dus het gaat groot aangepakt worden”, aldus Luke. “Maar we zijn nog druk aan het onderhandelen met vj’s en live muzikanten. Er is nog niets zeker dus het is allemaal nog erg spannend”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws