TV Noise: 'De BN'ers in onze nieuwe videoclip waren eerst een noodoplossing'

Rick Francissen | 9 november 2016
interviews

TV Noise

TV Noise gaat al flinke tijd mee en heeft samenwerkingen met onder andere Martin Garrix en Julian Jordan op hun naam staan. Dit zijn echter niet de tracks waar zij het meest trots op zijn, zo blijkt als we hen wat vragen stellen naar aanleiding van hun nieuwe videoclip ‘Remember’.   

TV Noise slaat nieuwe weg in

Met het maken van de track ‘Bring Me Down’ zijn Jasper Gelderblom en Jelmer ten Hoeve, beter bekend als TV Noise overgestapt naar een nieuwe stijl. ‘Wij, maar ook mensen om ons heen merken dat het een goede keuze is geweest.’ Het afgelopen ADE blijkt erg belangrijk te zijn geweest voor TV Noise, zo blijkt als we vragen hoe deze week voor hen verlopen is.

“ADE was echt top! Eigenlijk ook een hele rare week. Weinig gefeest en veel gepraat. We hebben nu pas drie platen naar het publiek gebracht, maar op de achtergrond gebeurt er veel meer. Vandaar dat we veel meetings en borrels hadden, puur om dingen te plannen. Haha, we doen graag veel zelf!”

Zijn er artiesten die voor jullie een grote inspiratie vormen bij het muziek maken?

‘Dat zijn er echt heel veel! We hebben veel respect voor de muzikanten van vroeger. NWA, Biggie, Earth, Wind & Fire of Nina Simone. Maar ook namen zoals Disclosure, Mura Musa, Snakehips maar zelfs Garrix vinden we vet.’

Bijzonder videoclip voor ‘Remember’

Voordat je onze vragen aan TV Noise leest over de videoclip voor hun nieuwste single ‘Remember’ is het leuk om deze zelf eerst te bekijken. Je herkent waarschijnlijk een flink aantal gezichten. Jasper en Jelmer hebben namelijk verschillende BN’ers weten te strikken voor deze video.

De nieuwe videoclip die jullie hebben gemaakt voor ‘Remember’ is erg origineel. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om veel BN’ers erin te laten spelen?

'Dank je! Het idee was eigenlijk niet van ons, maar van een van onze vriendinnen. We zouden eigenlijk binnen vier dagen een clip met een tof verhaal maken, waarin Nederland een hoofdrol speelde, maar het was eigenlijk te kort dag. Dit was eigenlijk een noodplan. Het idee was simpel maar zo eenvoudig: bekende gezichten laten fietsen. Toen kwamen de ideeën om het op een echte Nederlandse fiets te doen. Toen was het idee geboren!'

Hoe hebben jullie een selectie gemaakt voor de BN’ers en hoe hebben jullie hen benadert/zover gekregen om te spelen in jullie clip?

'We maakten het makkelijk voor iedereen. We zeiden: ‘we komen naar jouw locatie, filmen je fietsend en we zijn weg'. Daarna vertelden we dat we letterlijk alles zelf deden, wat veel mensen zo tof vonden dat ze meteen ja zeiden. We kenden Valerio en Paul al een tijdje die meteen mee wilden doen. Ook Arjen en Jody kenden we goed genoeg om op te bellen. We hebben er nieuwe vrienden bijgekregen, want ze volgen ons nu allemaal bij wat we doen. Super tof!'

Met de ogen gericht op de toekomst, wat willen jullie absoluut nog doen?

'Succes met je muziek is eigenlijk het allerleukste. Mooie platen maken en leuke optredens doen is top, dat willen we graag blijven doen. Nu moet ik zeggen dat een featuring met Chance the rapper of Zayn ons ook best tof lijkt. Oh en een gouden plaat, haha!'

Haha dat klinkt als een mooi streven. Bedankt voor het beantwoorden van de vragen!

TV Noise

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws